Obavijesti

News

Komentari 48

Nesreću na vojnom poligonu istraživat će tri povjerenstva

Nesreću na vojnom poligonu istraživat će tri povjerenstva
6

Ministar obrane Josip Buljević u srijedu je posjetio karlovačku bolnicu gdje se informirao o stanju ozlijeđenih vojnika, te se zahvalio liječnicima na brzoj i pravovremenoj intervenciji

VIDEO

Ministar obrane Josip Buljević u srijedu je predvečer posjetio karlovačku bolnicu gdje se informirao o stanju ozlijeđenih vojnika, te se zahvalio liječnicima na brzoj i pravovremenoj intervenciji.

Prema najnovijim informacijama pripadnik oružanih snaga, instruktor (41) je stabilan i on je s teškim ozljedama otpušten iz karlovačke bolnice, te premješten u KBC Dubrava u Zagrebu na daljnje liječenje ozljede glave, dok se liječnici karlovačke bolnice još uvijek bore za život polaznika (22) Vojne škole.

- Stanje jednog od ozlijeđenih je stabilno i izvan je životne opasnosti uz konstataciju da se radi o teškim tjelesnim ozljedama. On je zbog nastavka dijagnostičke obrade metodama koje su u ovo trenutku bile dostupne i sumnje na povredu glave premješten u KBC Dubravu i njegovo liječenje će biti nastavljeno tamo. Drugi mlađi pripadnik oružanih snaga je još uvijek u operacijskoj sali. Za sada je njegovo stanje stabilno, a za dalje ćemo vidjeti tokom noći i narednih dana u kojem smjeru će to ići, radi se o teškim ozljedama opasnim po život. – rekao je Suad Crnica, sanacijski upravitelj Opće bolnice Karlovac.

bolnica

Ministar obrane Josip Buljević je potvrdio da je točna informacija da se eksplozija koju su aktivirali na vježbi prerano dogodila.

- Koliko ja imam informacije, to je točno – kazao je Buljević, te dodao:

- Prije svega, došao sam vidjeti kakvo je stanje naših pripadnih oružanih snaga. Novih informacija nemam, stanje jednog od pripadnika naših oružanih snaga je stabilno, stanje drugog koji se nalazi u Karlovcu, liječnici još uvijek rade i upravitelj će vam reći više. Došao sam zahvaliti osoblju Opće bolnice Karlovac bolnice na odličnoj, pravodobnoj reakciji i nadajmo se da će sve biti dobro. Što se dogodilo utvrdit će povjerenstva koja smo formirali, jedno povjerenstvo na razini postrojbe, jedno na razini Vojnog učilišta i treće na razini Glavnog stožera – rekao je Buljević, a upitan da li se dogodila ista situacija kao i prije četiri godine rekao je da ovakav slučaj nisu imali do sada.

cerovac

- Još nemamo rezultate sa očevida, što se dogodilo utvrditi će povjerenstvo i to će biti vrlo skoro. Na vježbi je sudjelovala cijela generacija – rekao je Buljević.

Na pitanje što je eksplodiralo, Buljević je rekao da još uvijek ne može govoriti o kojem se sredstvu radi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.