Obavijesti

News

Komentari 427

Ispovijest ugostitelja: Kava je 54 kn jer ju nosim 130 metara

Ispovijest ugostitelja: Kava je 54 kn jer ju nosim 130 metara
4

U kafiću Roxy cijene su vrtoglave. Iako su terase još prazne, vlasnici se vesele bogatoj sezoni. Vlasnik Roxyja za svoje goste ima dva cjenika, jedan za kafić i drugi za terasu na rivi

VIDEO

Moj bar ima dva cjenika, jedan za kafić i izvanredni cjenik za 130 metara udaljenu terasu na rivi. Cijena na terasi je znatno viša jer je jako daleko te zbog prekrasnog pogleda i visokog najma koji plaćam Gradu, rekao je Damir Humar (37), vlasnik rovinjskog kafića Roxy.

Turistički Rovinj nadaleko je poznat po svojim ljepotama, ali i ekstremno visokim cijenama, kao što su usluge smještaja u ekskluzivnim hotelima i restoranima pa do rovinjske zelene tržnice. Ekstremno visoke cijene ovih su dana tijekom uskrsnih blagdana zapele za oko i džep prvim ovogodišnjim turistima kojima nisu promakle cijene po rovinjskim kafićima i terasama na obali u središtu grada. I sami smo se uvjerili da u rovinjskom kafiću Roxy bar postoje luksuzne i nadasve ekstremne cijene pića i napitaka za strance i one s popustom za domaće goste.

- Domaćim gostima i strancima koji se vraćaju odobravam popust i do pedeset posto, o čemu ja odlučujem - dodao je Humar.

Cijena u njegovu kafiću ne bi se postidjeli ni Venecija, London i ostala popularna svjetska središta. Tako se na terasi Roxy bara capuccino plaća 36, bijela kava 38, kava sa šlagom 54, ice caffe 75, irish caffe 80, dok je nescaffe 40 kuna.

Vlasnik bara kaže kako je jedan od rijetkih koji domaćim gostima odobrava popust. Gosti se katkad i požale, ali vlasnik to rješava, kako kaže, uspješno i na obostrano zadovoljstvo ne bi li mu se gosti opet vratili i doslovce praznu terasu napunili sa svojim prijateljima.

- Putujem svijetom i moje cijene jesu možda kao one u Veneciji, Irskoj ili pak Londonu, ali tko želi sjediti na ovoj terasi i uživati u pogledu, to mora malo skuplje i platiti. Jednu kavu nosim 130 metara u jednom smjeru te zbog toga imam i više cijene. Zamislite u tijeku sezone koju kilometražu napravim. Ja sam vam pravi konobar maratonac. Tijekom sezone izgubim i po deset kilograma. Vjerujte mi da teško uspijevam pronaći konobara zbog udaljenosti terase. Čim vide koliko moraju hodati, oni odustaju - opisuje nam vlasnik Roxy bara.

Nezadovoljan je kako mu je Grad dodijelio prostor za terasu koja je prilično udaljena od kafića i za koju plaću oko 40.000 kuna čitavu sezonu za površinu od 30-ak kvadrata. Misli kako su mu mogli dodijeliti i bliži prostor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 427
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.