Obavijesti

News

Komentari 144

'Istražite nerad zimske službe, vozači su prepušteni sami sebi'

'Istražite nerad zimske službe, vozači su prepušteni sami sebi'
2

Prijevoznici nedopustivim ocjenjuju da danas, uz modele vremenske prognoze, dobiju odgovor kako je, primjerice, na području Varaždinske županije ponestalo soli ili da služba nije pripremljena

VIDEO

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražila je u utorak da se istraži odgovornost za nerad hrvatske zimske službe, zbog koje teretna vozila stoje prisilno zaustavljena već četiri dana, dok su vozači izloženi najgorim uvjetima i hladnoćama, te prepušteni sami sebi.

Sramotno je, kažu prijevoznici u priopćenju, da zbog vremenskih uvjeta dolazi do kolapsa sustava i u prohodnom dijelu zemlje, kao primjerice na potezu Zagreb - Goričan, jer dok susjedna Slovenija može osigurati nesmetan protok prometa sve do graničnih prijelaza na hrvatskoj strani vozila se zaustavljaju i stoje danima.

Nedopustivim ocjenjuju da u današnje vrijeme, uz dostupne modele vremenske prognoze, dobiju odgovor kako je, primjerice, na području Varaždinske županije ponestalo soli ili da služba nije pripremljena. 

kamioni

"Nitko ne razmišlja o tome da za takvo vozilo tvrtka više neće moći osigurati ni plaću niti davanja koja država traži i uzima, a istovremeno ta država ne pruža uvjete za normalan i nesmetan rad", ističe se u priopćenju.

Ogorčeni "neradom, nepripremljenošću i neadekvatnim postupanjem" zimske službe u Hrvatskoj, traže odgovornost svih uključenih u njezin rad i koordinaciju.

Udruga će održati zajednički sastanak s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta u petak, 2. ožujka, a traži da se tom sastanku odazovu "adekvatni ljudi koji znaju svoj posao i ovlašteni su donositi odluke".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca