Obavijesti

News

Komentari 197

'Izgradit ću Jarunski most, dječju bolnicu, dati olakšice...'

'Izgradit ću Jarunski most, dječju bolnicu, dati olakšice...'
1

Plenković je na predstavljanje kandidature doveo HDZ-ov dio Vlade da podrži Prgometa, HDZ-ovci napravili toliku gužvu da je Milijan Brkić umalo ostao bez mjesta...

VIDEO

Pogledajte moj tim, oni su mladi, stručni i da im tražite mrlju do sedmog koljena, ne bi je mogli naći. Nitko od njih nije povezan ni na koji način s gradskom upravom – poručio je Drago Prgomet, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.

Među timom nema čak niti jednog od istaknutijih zagrebačkih HDZ-ovaca koji su trenutačno u kolaciji s Milanom Bandićem. Prgomet je predstavio program koji se zove "Briga za ljude, briga za Zagreb". Na predstavljanje je došlo toliko HDZ-ovaca da nisu uspjeli stati u dvoranu, pa se i Prgomet morao ispričavati. Premijer Andrej Plenković je doveo skoro cijelu Vladu u znak podrške, a u gužvi je umalo bez mjesta ostao zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

Andrej Plenković je dao zdušnu podršku Prgometu, a apelirao je na jedinstvo stranke u podršci njihovu kandidatu nakon što im je Bruna Esih ušla u biračko tijelo. 

Drago je autentični HDZ-ovac. Iz svake njegove riječi se vidi briga za malog čovjeka. Nakon dugo vremena imamo priliku napraviti promjenu u Zagrebu i imati gradonačelnika kakvog zaslužujemo. Apeliram na jedinstvo – rekao je Plenković.

Ako Prgomet postane gradonačelnik, zamjenici bi mu bili Kruno Katičić, pravnik koji je prijatelj Plenkovića, te Nikolina Brnjac, profesorica zadužena za promet koja je i savjetnica u ministarstvu prometa. 

Program je s njima dao nekoliko zvučnih obećavanja. Izgradit će novu dječju bolnicu jer je ona u Klaićevoj bez kapaciteta. Izgradit će i Jarunski most, prostore u vlasništvu grada dati jeftino, uz olakšicu za svakog zaposlenog. On bi izgradio i dom za veterane rata kako niti jedan branitelj ne bi bio beskućnik.

Preko centralnog informatičkog sustava bi svi građani znali koliko se troši svaka kuna. Promet bi integrirao tako da se mogu ostaviti automobili na čvorovima i koristiti gradski prijevoz. Obećao je i novo odlagalište otpada, ali izvan Zagreba, a povećanje recikliranja. Ne želi spalionicu. 

Osigurat će treću smjenu u vrtićima, a djeci produženi boravak u školama. Jako je zamjerio Bandiću što je u šest godina povukao tek 50 milijuna iz EU fondova.

- Zašto Zagreb ne koristi EU fondove? Pa zato jer kod njih nema varanja, nema laganja, zna se kako se troši svaka kuna, a u kontrolu vam dolaze još pet godina – poručio je Prgomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.