Obavijesti

News

Komentari 167

Iznajmljivači, jeste li spremni? Očekuje se 80 milijuna noćenja

Powered by VIP

Iznajmljivači, jeste li spremni? Očekuje se 80 milijuna noćenja
1

U prošloj godini ostvaren je rast noćenja od čak 9 posto. Sve veći broj iznajmljivača neprestano podiže i kvalitetu smještaja, jer prije dolaska gostiju više nije dovoljno samo promijeniti posteljinu i provjetriti apartman

Detaljnije pripreme za turističku sezonu počinju oko 1. svibnja. Tako vam ostaje mjesec dana do početka glavne sezone koja u većem broju gradova i mjesta kreće u lipnju. U tom periodu trebate obaviti generalno spremanje, renoviranje i dodatno ulaganje. Ovisno o mogućnostima, svake godine pokušajte uložiti u jedan aspekt opremanja soba i apartmana. Ove godine će to možda biti novi televizori i besplatan internet za sve goste, a sljedeće kupnja novih madraca i posteljine. 

Prema podacima za 2016. godinu, u Hrvatskoj je svoj smještaj nudilo oko 67.000 tisuća privatnih iznajmljivača, s više od pola milijuna kreveta . Ako uzmete u obzir nekoliko stvari koje navodimo u nastavku, sigurno ćete biti među boljima te će se kod vas sljedeće godine tražiti krevet više, pa čak i van sezone. 

Oglašavanje smještaja je neprekidan posao 

Iako ste svoj smještaj vjerojatno već oglasili na različitim stranicama poput Booking.com, Airbnb i TripAdvisor, nemojte zaboraviti neprekidno tražiti nove opcije. Ako nemate svoju web stranicu, još uvijek nije kasno da je izradite. U slučaju da vam je izrada web stranice investicija koju biste radije prebacili za sljedeću godinu, otvorite barem službenu Facebook stranicu. To je prvo mjesto na kojem će turisti upisati naziv vašeg apartmana, hostela ili vile. Čak i ako vide vaš profil na nekoj od stranica za rezervaciju smještaja, vjerojatno će vas potražiti i na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zamolite iskusnije kolege da vam pomognu u kreiranju stranice, popunjavanju osnovnih podataka i ubacivanju fotografija u galeriju. Zapamtite kako nije isto uređivati privatni Facebook profil i službenu stranicu apartmana. Na Facebook stranici se nikako ne smiju nalaziti fotografije vaše djece, kućnih ljubimaca i osobni stavovi. Iskoristite sve mogućnosti koje ova društvena mreža nudi i proširite informacije o svom smještaju u različitim Facebook grupama poput one Apartmani i sobe - iznajmljivanje Hrvatska. Grupa ima preko 47 tisuća korisnika koji aktivno traže smještaj pa ne propustite priliku za oglašavanje

Nakon preuređivanja trebate i nove fotografije

S obzirom na to da se smještaj uglavnom pretražuje online, fotografije su ključne za prvi dojam. Nakon što odradite renoviranje i čišćenje soba, napravite kvalitetne fotografije koje će privući pažnju. Ako ne ažurirate svoje stranice i oglase s novim fotografijama, uređenje soba i apartmana djelomično gubi smisao jer se potencijalnim gostima niste pokazali u najboljem svjetlu.

Osim što oglasi smještaja s fotografijama imaju čak 94 posto više klikova, oni s kvalitetnijim fotografijama imaju 67 posto više pregleda. Riječ je o podacima iz istraživanja svjetske agencije MDG Advertising za oglašavanje i ovlaštenog Google partnera. Razmislite o tome da angažirate profesionalca koji će odraditi fotografiranje. Ako sami želite fotografirati prostor, svakako nabavite ili posudite fotoaparat s kojim ćete snimiti kvalitetne fotografije. Najveća je pogreška stavljati mutne, neobrađene fotografije napravljene mobitelom.  

Čistoća je preduvjet uspješnog iznajmljivanja

Besprijekorno čist apartman ili soba jedna je od najvažnijih stvari prilikom iznajmljivanja. Mnogi gosti ostanu neugodno iznenađeni ako su soba, kupaonica, kuhinja i ostale prostorije neuredne. Prije nego što gosti stignu, obavite temeljito čišćenje, od prozora, podova, namještaja, kutova, sanitarija pa do čiste posteljine, ručnika i tepiha. Za profesionalno čišćenje apartmana možete i unajmiti agenciju ili tijekom sezone angažirati osobu koja će vam u tome pomoći. U jeku sezone je teško naći radnu snagu pa se na vrijeme raspitajte za osobu koja bi čistila vaše apartmane. 

Ako želite ostaviti dojam čistoće i urednosti, svakako pokrečite zidove koji su oštećeni ili prljavi. Iako su šareni zidovi sve popularniji, radije birajte bijelu boju, jer je lakša za održavanje i stvara dojam prostranosti i čistoće. Bijele zidove ćete lakše osvježiti sljedeće godine, i to bez velikih troškova. Ako baš želite istaknuti neki zid ili prostor, možete jednu stranu sobe ili samo dio zida obojiti u neku snažniju boju. 

Besplatni internet nije dodatni sadržaj

Mnogi iznajmljivači navode besplatan pristup internetu kao dodatni sadržaj. To je besmisleno, jer se internet smatra već standardnom ponudom, gotovo kao i struja ili voda. Čak i turisti koji borave na jedrilicama i jahtama imaju Wi-Fi u marinama pa bez problema mogu pregledavati profile na društvenim mrežama, slati poruke i dijeliti fotografije.

Ako vaš apartman još uvijek nema Wi-Fi ili je internetska veza slaba, obavezno se pretplatite na neograničenu i stabilnu internetsku vezu. Primjerice, Vip je posebno za iznajmljivače u ponudu uvrstio prijenosni modem koji dopušta povezivanje do čak 14 gostiju istovremeno. Isplati se investirati u internetsku mrežu jer je gostima postalo nezamislivo na odmoru tražiti Wi-Fi po kafićima i restoranima. Mnogi od njih će na putovanje ponijeti i laptop, jer bez obzira na to što su na godišnjem odmoru, planiraju odraditi dio posla.

Powered by VIP

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 167
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje