Obavijesti

News

Komentari 206

Potres od 4,3 Richtera pogodio Sloveniju, zatresao i Hrvatsku

Potres od 4,3 Richtera pogodio Sloveniju, zatresao i Hrvatsku
1

Potres od 4,3 Richtera bio je na dubini od 10 kilometara, a pogodio je područje u blizini Brežica, 36 km od Zagreba. U Zagrebu se osjetilo još 11 slabijih potresa

VIDEO

Jak potres pogodio je u 8.52 sati područje nedaleko Brežica, a osjetio se i na području Hrvatskog zagorja te Zagreba.  Iako je prvotna procjena bila da je potres bio jačine 4,8 po Richteru, kasnije je njegova jačina ipak smanjena na 4,3.

Potres je bio 36 kilometara zapadno od Zagreba, javlja Europski mediteranski seizmološki centar. Dubina potresa bila je tek 10 kilometara.

Hrvatska seizmološka služba objavila je kako je epicentar potresa bio 7 km jugozapadno od Brežica, te da se u epicentralnom području osjetio intenzitetom V-VI stupnja Mercalli–Cancani-Siebergove ljestvice.

Potres su osjetili i u NE Krško, ali kako kažu nije bilo nikakvih problema u radu jer je eletrana predviđena da izdrži i potrese od 9 Richtera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukupno 12 potresa

Samo 15 minuta kasnije, na otprilike istom području zabilježen još jedan potres magnitude 3,5 Richtera. 

Dežurni seizmolog iz hrvatskog Seizmološkog zavoda rekao je za Dnevnik HRT-a kako se u Zagrebu osjetilo još 11 slabijih.

EMSC

- Pio sam kavu u kuhinji kad mi se odjednom počela ljuljati stolica na kojoj sam sjedio. Činilo mi se da je trajalo gotovo 10 sekundi i uhvatila me panika, mislio sam da će se sve srušiti - rekao nam je jedan čitatelj s područja Maksimira u Zagrebu. 

Zabok, Klanjec, Krapina, Hum na Sutli, Krapinske Toplice, Pregrada, Sveti Križ Začretje, Konjščina, Bedekovčina..., građani iz svih tih mjesta javljaju centru 112 da su osjetili potres.

Čitatelji javljaju kako se potres osjetio i u Jastrebarskom, Varaždinu, pa čak i Karlovcu.

Građani tvrde da je potres bio dosta neugodan, a zabilježena je i manja materijalna šteta. U Kostanjevici su porušeni dimnjaci i crepovi.

Treslo se i kod Splita, u Albaniji i Crnoj Gori

Potres magnitude 4,9 Richtera u nedjelju u 7.26 sati pogodio je područje 34 kilometara istočno od Tirane, a osim u Albaniji, osjetio se i u Crnoj Gori.  Pola sata nakon ovog potresa, u blizini Ciste Provo, oko 40 km od Splita, zabilježen je i potres magnitude 3 Richtera.

Jeste li vi osjetili potres?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag