Obavijesti

News

Komentari 144

'Kontejner mi je pao u dvorište, mislio sam da se srušio avion'

'Kontejner mi je pao u dvorište, mislio sam da se srušio avion'
9

Split je nekoliko minuta iza 12 sati zatresla jaka eksplozija. Osjetila se i nekoliko kilometara dalje. Vatrogasci su nam potvrdili da je eksplodirao silos za pšenicu u Sjevernoj luci

VIDEO

Split je u petak nekoliko minuta iza 12 sati zatresla jaka eksplozija. Osjetila se i nekoliko kilometara dalje.

- Čula se jaka eksplozija, a potom smo osjetili valni udar. Čitava kuća se zatresla. Izašli smo na balkon i ugledali ogroman oblak dima, rekla nam je čitateljica.

POGLEDAJTE VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Eksplodirao silos u Vranjicu pokraj Splita - ima troje ozlijeđenih! Više na http://bit.ly/2pdTsCB Reporter: Tina Jokić

Posted by 24sata on Friday, April 14, 2017

Vatrogasci su nam potvrdili da je eksplodirao silos za pšenicu u tvrtki Ameropa Žitni Terminal u Sjevernoj luci. Izletio je lim na krovu i svuda okolo vide se dijelovi. Četvero radnika je ozlijeđeno, a riječ je uglavnom o opeklinama. Jednom od njih morali su, navodno, amputirati prst.

- Ozlijeđeni su zadobili opekline ruku i šaka. Riječ je o težim ozljedama. Svi ostali su dobro. Mi smo obišli i pregledali cijeli silos, rekao je predstavnik vatrogasaca.

Najvjerojatniji uzrok je eksplozija nakupljenog plina zbog skladištenja i kemijske reakcije. Eksplozija se dogodila jer silos na visini od 30 metara, navodno, nije redovito provjetravan. Nastala je velika materijalna šteta.

- Tu mi rade sestra i zet, živim u blizini. Vidio sam plamen i metale kako lete zrakom. Sestra mi je bila unutra kad je eksplodiralo. Sve se urušilo, padali su stropovi. Moj zet je ozlijeđen, ima opeklinu na glavi, rekao je očevidac eksplozije.

- Bio sam u skladištu, blizu parkirališta. Limovi su nakon eksplozije bili svuda okolo. Vidio sam čovjeka koji je bio ispečen, cijeli krvav jaukao je od bolova. Došla je Hitna, rekao je djelatnik Stipe Radić.

Djelatnik obližnje tvrtke čuo je eksploziju i došao je vidjeti što se dogodilo:

- Vidio sam ozlijeđenog čovjeka. Bio je opečen i u šoku. Smirivali smo ga. Eksplozija je bila kao da je pala kasetna bomba, kao u ratu. Oni koji su bili unutra mislili su da je potres.

Gradom su nakon eksplozije odjekivale sirene vatrogasaca i Hitne pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Eksplozija u silosu bila je toliko jaka da je jedan kontejner preletio čak 40 metara i završio u dvorištu Petra Benzona.

- Kontejner je poletio 40 metara u zrak i pao u moju okućnicu. Ne mogu vjerovati...da je pao na kuću, sve bi nas ubio. Bio sam u kući kad je eksplodiralo, mislio sam da mi je avion pao na krov. Pa to nema ni u crtanim filmovima, rekao je Benzon koji je pukom srećom ostao neozlijeđen.

Utrčao u silos i spasio ozlijeđenog

Na Facebook stranici Solin LIVE objavljen je video na kojem se vidi mladić u crvenoj majici koji je utrčao u silos i izvukao ozlijeđenog muškarca prije nego je stigla pomoć. Nazivaju ga Vranjičkim herojem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...