Obavijesti

News

Komentari 58

Jedu triput tjedno: 'Živimo od energije svemira i sretniji smo'

Jedu triput tjedno: 'Živimo od energije svemira i sretniji smo'
3

Praktikanti filozofije bretarijanstva, koja se odnosi na način života u kojem se ne uzimaju nikakve namirnice, tvrde da žive od svjetlosti, energije i disanja

VIDEO

Akahi Ricardo (36) i njegova supruga Camila Castello  (34) jedu svega tri puta tjedno i tvrde da se hrane energijom svemira.

Ovaj bračni par bretarijanaca, koji živi na relaciji Kalifornija-Ekvador, kaže da je već zaboravio kako osjeća glad, piše Sun. 

Praktikanti filozofije bretarijanstva, koja se odnosi na način života u kojem se ne uzimaju nikakve namirnice, tvrde da žive od svjetlosti, energije i disanja (riječ 'bretarijanstvo' u svom korijenu sadrži englesku riječ 'breathe' što znači disanje). 

"Ljudi mogu vrlo lako živjeti bez hrane sve dok su povezani s energijom koja postoji u stvarima koje ih okružuju i koju dobivaju disanjem", objašnjava ona Camilla.

I u trudnoći prakticirala bretarijanstvo

Camila, koja je rodila dvoje djece, prakticirala je bretarijanstvo i u trudnoći.

"U prvoj trudnoći prakticirala sam bretarijanstvo. Glad je za mene bio stran osjećaj. U potpunosti sam živjela od svjetlosti i nisam imala potrebe za hranom", kazala je.

"Sve pretrage koje sam napravila su bile dobre i na kraju sam rodila zdravog dječaka".

Camilla kaže da se osjeća zdravije i sretnije kao bretarijanac. Tvrdi da je ovakvim načinom života uspjela regulirati težinu i eliminirati sve simptome PMS-a. Ipak, nakon rođenja sina, par se malo opustio pa si hranu priušte tri puta tjedno, ali u vrlo malim količinama.

Djeci ne uskraćuju hranu

"Pune tri godine, Akahi i ja nismo ništa jeli, a sada jedemo samo povremeno, primjerice kad smo na nekom druženju ili kad želim osjetiti okus voća", dodaje.

U drugoj trudnoći Camila je jela voće i goveđu juhu, ali u mnogo manjim količinama, nego što jedu trudnice. Svoju djecu ne tjeraju na bretarijanstvo.

"Pustit ćemo ih da iskuse što god žele, sokove, voće, pizze, sladoled. Nećemo ih pokušati promijeniti. Želimo da istražuju okuse i imaju zdrav odnos prema hrani", kaže Akahi.

Imaju više novca za putovanja

Par, koji drži tečajeve bretarijanstva, ističe da ih je život bez hrane učinio zdravijima, ali i pomogao da uštede više novca koji sad mogu trošiti na druge strasti.

"Očito je da su naši životni troškovi mnogo manji nego kod drugih obitelji i da zato možemo više trošiti na druge stvari, poput putovanja", kazao je Akahi.

'Više ne osjećam glad'

Camila i Akahi upoznali su se 2005., a tri godine kasnije su se vjenčali.  Na putovanju Južnom Amerikom preko jednog prijatelja otkrili su bretarijanstvo.

Godinama prije toga prakticirali su vegetarijanstvo, a nakon toga su se prebacili na sirovu hranu, veganstvo te naposljetku samo na voće. U ožujku 2009., nakon odrađenih priprema, Akahi i Camila su se upustili u 21-dnevni bretarijanski proces. U tom procesu prvih sedam dana se ne konzumira ništa, osim zraka, dok se preostalih 14 dana uzima tek voda i razrijeđeni sok.

"Prije sam mnogo jeo, ali nakon tog procesa više ne osjećam glad", kazao je Akahi.

"Bretarijanstvo nam je dalo jasan pogled na život i ono što želimo od njega. Svatko može živjeti ovakvim stilom života i osjetiti njegove blagodati. Nije stvar u tome da više nikad ne jedete hranu, nego da shvatite kozmičku prehranu, a ne samo fizičku, da shvatite kako je to živjeti bez granica", kazao je Akahi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu