Obavijesti

News

Komentari 19

Jeftini autoprijevoznici iliti Tko kaže da je jeftinije bolje?

Jeftini autoprijevoznici iliti Tko kaže da je jeftinije bolje?
3

Neizostavan dio svakog studentskog života, uključuje putovanja kući autobusom. Ako često putuješ kući, to može biti popriličan trošak, ali uvijek postoje opcije kojima si možemo olakšati

VIDEO

Željna uštede i odmora od svih studentskih troškova i ja sam se odlučila angažirati i potražiti jeftiniju opciju za put kući. Tko kaže da to mora biti skupo, ali opet, tko kaže da je jeftinije bolje?

Uz milozvučne melodije koje dopiru iz meni nepoznatih radio-stanica i vozača koji svako malo priča na mobitel, stigli smo na Macolu. Mislila sam da ću uspjeti popiti jednu kratku kavu. Gužve su nezamislive. To zna svatko tko je bar jednom pohodio to divno mjesto. Ako želiš popiti kavu, zaboravi na toalet. I obrnuto. Dvadeset minuta nije dovoljno za jedno i za drugo.

I tako sam „odlučila“ kako ne moram u toalet jer je kava važnija. Naime, kad postaneš student, onda shvatiš da ti ritual ispijanja kave daje prestiž. Što crnja, to bolja. Takvu piju samo osviješteni intelektualci koji vode računa i o svom izgledu, pardon zdravlju. Šećer i mlijeko su nepotrebni. 'Jedan espresso, molim'.

Uživajući u zadnjem, a ujedno i drugom, gutljaju dugooo očekivane kave, shvatila sam da ipak moram na toalet. Izlazeći, bacila sam pogled na parkiralište. I protrljala oči. Vidim dobro… Moj autobus je otišao. Ok. Idem naručiti još jednu kavu i raspitati se kako do doma.

Prije toga, morala sam obaviti poziv da me neće biti na peronu, ali da obavezno uzmu moju torbu. Objašnjavanje je dugo trajalo, ne treba niti reći.

Sad, kad se toga prisjetim, vrlo mi je zanimljivo kako mi se to moglo dogoditi. Nije bilo prvi put da putujem kući, ali je bilo prvi put s tim autoprijevoznikom jer je karta bila jeftinija. Čuli smo svi puno puta: ako je jeftinije, ne znači da je gore. Ali bome, niti ako je jeftinije, ne znači da je bolje.

Kasnije, kad sam se raspitala, saznala sam da nisam prva kojoj se to dogodilo. Autoprijevoznik ima 'dugi dosje' ne praćenja koliko je putnika izašlo i koliko ih je ušlo. A ovaj put sam putovala sama.

Uz brojne mogućnosti dolaska do informacija, mislim da sam ovaj put ispala 'tudum', kako moji zagrebački kolege znaju reći. Ako mogu naći kako do besplatnog WiFi-ja u javnom prijevozu, nevjerojatno je da nisam mogla pronaći s kim ići do doma.

Danas možete birati kome ćete platiti uslugu i uvijek dobro istražite kome ćete ukazati povjerenje. Ne postoji više samo jedna opcija.Tko kaže da morate putovati kao u srednjem vijeku? Uz modernizaciju, na dohvat ruke su vam i brojne aplikacije gdje možete s nekim putovati u ugodnosti automobila. I koji vas sigurno neće zaboraviti na odmaralištu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje