Obavijesti

News

Komentari 130

Jokić poručio: 'Nas je politika izmanipulirala i maltretirala!'

Jokić poručio: 'Nas je politika izmanipulirala i maltretirala!'
6

Kao odgovor na press konferenciju ministra obrazovanja Predraga Šustara, danas se u 14:30 sati sastala ekspertna skupina angažirana za rad na kurikularnoj reformi kako bi dala izjavu za medije

VIDEO

Predrag Šustar jutros je, podsjećamo, sazvao konferenciju za novinare na kojoj je objasnio kako je ekspertna skupina kasnila zbog čega je planirana dinamika provođenja reforme obrazovanja 'opasno dovedna u pitanje'. Javna je rasprava, rekao je, trebala početi 10. svibnja, a nije. 

- Još sam uvjeren da možemo stići s eksperimentalnom provedbom. Možda sam jedini, ali to vjerujem, rekao je Šustar i optužio ekspertnu skupinu za neprofesionalizam, ali ih i pozvao da se 'vrati i dovrše posao', s obzirom da su zatražili razrješenje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jokić održao kratku konferenciju za medije

Pokretanje videa...

01:45

- Mi smo zatražili razrješenje u skladu sa zakonskom regulativom, mi se nedvojbeno povlačimo i želimo da se to tako shvati. Mi nemamo ugovor ni s kim i, ponavljam, još jednom molimo da nas se razriješi, rekao je na samom početku pressk onferencije Jokić. 

- Od samog je početka jasno da nema nikakve šanse da se vratimo u proces kurikularne reforme, naglasio je i rekao kako 'će pomoći svakome da se proces nastavi jer mi nismo na suprotstavljenim stranama. 

- Mi kao ekspertna skupine od veljače 2015. godine nismo primali nikakve honorare. Otkad nas je imenovao ministar Šustar, četvero je članova primalo naknadu od 2000 kuna, a mi ostali smo je se odrekli, rekao je Jokić i pozvao da se reforma prestane politizirati. 

- Zahvaljujemo svima koji nam daju podršku da nas se ne politizira. Želimo naglasiti da su danas iz Ministarstva izrečene neke stvari. Mi smo građani ove zemlje. Obični ljudi. Pa kad nas netko proziva možda ćemo morati potražiti pravnu zaštitu.Ovi ljudi i ja smo od politike maltretirani i manipulirani, osvrnuo se Jokić na današnju press konferenciju ministra Šustara. 

- Neka političari rade ono za što su plaćeni. Neka izađu pred javnost i kažu što rade. Prihvatljivo je bilo da se naša skupina proširi i ako je potrebna jos jedna provjera dokumenta. Podrška cijeloj reformi od početka je dvojbena.

- Mi prema našim ljudima nemamo više nikakvu odgovornost da vodimo ovaj proces. Što će biti s reformom ne znam. Želio bih da ona uspije. Nadam se da političke frakcije neće preuzimati ovu reformu".

- Ne razumijem pitanje ostajemo li pri svojim izjavama da izlazimo iz ovoga. Naravno, pa to smo rekli. Jasno je i djecu treba učiti odgovornosti za izrečeno. Mi smo do ove odluke došli jer je odnos politike prema obrazovanju dugoročno neprihvatljiv.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature