Obavijesti

News

Komentari 1

Kandidatkinja SDP-a za Split predstavila svoje zamjenike

Kandidatkinja SDP-a za Split predstavila svoje zamjenike
3

LOKALNI IZBORI: Aida Batarelo istaknula je kako želi zajedno sa svojim zamjenicima, građanima Splita, svim dobrim i vrijednim ljudima stvoriti „Split budućnosti“

VIDEO

Aida Batarelo, kandidatkinja Socijaldemokratske partije Hrvatske i Hrvatske narodne stranke za gradonačelnicu Grada Splita predstavila je danas svoje zamjenike na nadolazećim lokalnim izborima, potpredsjednika nacionalnog HNS-a Srđana Gjurkovića te pedijatra dr.sc. Joška Markića. Tom prigodom Aida Batarelo istaknula je kako želi zajedno sa svojim zamjenicima, građanima Splita, svim dobrim i vrijednim ljudima stvoriti „Split budućnosti“.

 - Split budućnosti je otvoren, kulturan i tolerantan grad koji ulaže u svoje građane. Ne nudimo neostvarive megalomanske projekte, gradnje tunela, mostova i žičara, već ulaganje u građane Splita. Nećemo rezati vrpce ispred svojih hotela i neplanski graditi, niti pustiti da budućnost grada bude u rukama onih koji prazno i glasno progovaraju. Split budućnosti znači gradnju novih škola, ulaganje u obrazovanje i informatizaciju školstva. U iduće četiri godine uložit ćemo u obrazovanje 300 milijuna kuna - istaknula je na predstavljanju kandidata za zamjenike Aida Batarelo. 

Srđan Gjurković potpredsjednik HNS-a te vijećnik Gradskog vijeća Grada Splita napomenuo je kako je Gradu Splitu u ovom trenutku potrebna odlučnost i odgovornost za vođenje projekata, ali i socijalna osjetljivost.

- Splitu je potrebna pristojnost, uljuđenost, poštivanje naše tradicije, slobode i otvorenosti grada. Sve što činimo, činimo da naša djeca za deset godina ne moraju raspravljati o ovim stvarima o kojima mi danas raspravljamo. Ponovno oko nas svjedočimo neodgovornosti i rasprodajama. U obnašanju vlasti SDP i HNS su građanima pokazali da su uvijek na njihovoj strani, vjerujem da će to građani i prepoznati - rekao je Gjurković.

Drugi kandidat za zamjenika je pedijatar s Klinike za dječje bolesti KBC Split dr.sc. Joško Markić. Na predstavljanju kandidature za zamjenika Markić je naglasio kako Split mora biti prepoznat kao grad koji je istinski prijatelj djece i koji im pruža najbolju moguću zdravstvenu skrb.

- Split budućnosti vidim kao grad koji potiče rekreacijski sport i zaštitu zdravlja te zdrav način života. Vidim kao grad u kojem učenici u sve osnovne škole idu u jednoj smjeni te u kojem postoje dodatni školski programi koji našu djecu pripremaju za izazove budućnosti. Split također vidim kao grad koji privlači znanstvenike, a ne da zaključavaju svoje laboratorije i odlaze iz grada. Uvjeren sam da će naša koalicija ovu viziju i ostvariti - rekao je doktor Markić.

SDP i HNS će zajedno izaći i na izbore za županijsku skupštinu Splitsko-dalmatinske županije, a fokus izborne platforme im je na boljem obrazovanju, zdravstvenoj skrbi te rješavanju problema zbrinjavanja otpada. Isto tako, lokalni i županijski SDP-ovci će se snažno u kampanji zalagati da se mjestima uz more omogući da sami upravljaju svojim pomorskim dobrom kako bi se izbjegle neugodne situacije koje su se nedavno pojavile u Bolu na Braču.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...