Obavijesti

News

Komentari 71

Kaos zbog bure: Čupala stabla, prevrnula je kamione, kućice...

Kaos zbog bure: Čupala stabla, prevrnula je kamione, kućice...
1

Olujna, a ponegdje na mahove i orkanska bura napravila je veliku štetu. Prevrnula je šleper, kamion, 'letjele' su adventske kućice, štandovi, crijepovi s kuća, srušila je ograde...

VIDEO

Olujni, a ponegdje i orkanski naleti bure napravili su veliku štetu posljednjih dana u Dalmaciji.

Na Rabu bura čupala stabla s korijenjem

Tako su na otoku Rabu lokalni vatrogasci imali su pune ruke posla. Među ostalim, u utorak navečer zapalio se i puknuo dimnjak na Područnoj školi u Mundanijama, vatra je djelomično zahvatila međukatnu konstrukciju i dio krovišta, a u srijedu ujutro je pod kontrolu stavljen i požar na obiteljskoj kući u Banjolu, na kojoj se također zapalio dimnjak, javlja Rab Danas. 

U srijedu ujutro bura se svom silinom obrušila na gradsku jezgru, te je potpuno razrušila i uokolo razbacala adventske kućice na Trgu Municipium Arba, pa su vatrogasci skupa s djelatnicima Dundova, po čitavom trgu skupljali njihove dijelove nastojeći ih staviti sve na jedno mjesto i osigurati od daljnjeg uništavanja. Stradali su i štandovi božićno-novogodišnjeg sajma, a nešto dalje na ulici se našao i srušeni dimnjak.  

O kakvoj se snazi vjetra radi najbolje govori prizor u Palitu, gdje je na bok bacila i transportni kamion

Uklonjen je i limeni krov koji je odletio među stambene zgrade u Palitu, a slična je intervencija zbog krova na cesti uslijedila i na Petracima kod Vile Petrac i Beach bara na Trećoj Padovi. Stradale su i kućice u autokampu Padova III po kojima su padali trupci i grane borova što ih je bura čupala iz zemlje skupa s korijenjem.

Srušena je i ograda uzduž nogometnog igrališta "Blato", u dvorištu Osnovne škole pao je bor, a u luci je snimljena i potopljena barka. 

U Palitu je palo stablo na električne instalacijama iščupavši žice pa su vatrogasci tamo intervenirali skupa s ekipom HEP-a, na Plaju su također popadala stabla. Stradao je i krov Grand Hotela Imperial koji je u jednom dijelu potpuno ogoljen. 

Tijekom srijede prijepodneva, zbog orkanske bure koja nosi crjepove s krova, u rapski se Dom zdravlja ulazilo preko službenog evakuacijskog izlaza (požarnog stubišta). 

Bura prevrnula kamion kod Obrovca: Vozač ostao zarobljen

U srijedu oko 16.30 sati prevrnuo se kamion na cesti DC 27, između Gračaca i Obrovca ispred tunela Prezid. Jaki udar bure "okrenuo" ga je na bok s obrovačke strane starog tunela na velebitskim serpentinama. Ubrzo su stigli policajci, djelatnici Hitne pomoći i vatrogasci iz Gračaca.  

- Vozač (61) je ostao zarobljen jer nije mogao otvoriti vrata budući da se šleper nikšićke registracije prevrnuo bočno. Uz to je bio vezan, a bura je silovito puhala pa su vatrogasci razbili vjetrobransko staklo i izvukli vozača kroz  "šofer šajbu". Nije bio ozlijeđen - rekao nam je zapovjednik gračačkog JVP-a Željko Tulumović.  Doznajemo kako kamion te kategorije nije imao zabranu vožnje na toj cesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bura pokazuje zube: Nalet vjetra prevrnuo kamion iznad Obrovca Reporter: Rozeta Bogeljić

Posted by 24sata on 19. siječnja 2017

Sav promet velebitskom cestom bio je u prekidu do 18 sati, kada je teretnjak pomaknut u stranu kako bi se moglo voziti prometnicom. Ta cesta se koristi kao zaobilaznica kada bura zatvori promet na autocesti kod  Svetog Roka i Maslenice.

Bura i snijeg 'zarobili' kamione na A1

kamioni

Na odmorištu Vukova Gorica na autocesti A1 već dva dana deseci kamiona stoje zarobljeni i čekaju da se otvore autoceste prema moru, koje su zatvorene zbog loših vremenskih prilika.

Potopljena teglenica i barke u bakarskom zaljevu

mauna mauna

Olujna bura potopila je teglenicu i barke u bakarskom zaljevu pred mjestom Bakarac.

Neke su ceste i dalje zatvorene

Kako javlja HAK, snijeg otežava promet povremeno i mjestimice u Lici i Gorskom kotaru, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. 

U petak od 11.33 sati za sve skupine vozila otvorena je dionica državne ceste DC1 Karlovac-Knin-Split, ukinuti su zimski uvjeti.

Za sve skupine vozila otvorena je i dionica autoceste A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Sveti Rok. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto, za sve skupine vozila moguće je voziti i autocestom A1 do čvora Sveti Rok te dalje državnim cestama od Gračaca prema Kninu i Splitu (DC1) ili od Gračaca prema Obrovcu (osim za kamione s prikolicama i tegljače s polu-prikolicama na ovoj cesti).

Od 10.40 sati samo za osobna vozila u oba smjera, otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica. Autocesta A6 je sada otvorena za osobna vozila u punoj dužini.

Iz smjera Rijeke prema Zagrebu te obrnuto za sve skupine vozila moguće je voziti od Rijeke do Delnica starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) i dalje autocestom A6 Rijeka-Zagreb od Delnica do Zagreba. Na čvoru Delnice (A6) iz smjera Zagreba prema Rijeci kolona vozila je duga oko 5 km. Na staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3) između Kikovice i Delnica česti su zastoji, zbog većeg broja i teretnih vozila koja prometuju navedenom cestom.

Za sav promet, zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha zatvoreni su:

- A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
- A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika,
- Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene,
- DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Slijedi li napokon smirivanje vremena?

Prema prognozi DHMZ-a, u petak se očekuje djelomice ili pretežno sunčano. Još u prvom dijelu dana u gorskim će krajevima biti više oblaka, a moguć je i slab snijeg. U unutrašnjosti mjestimice moguća magla, osobito na istoku. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu umjerena bura, na sjevernom dijelu još ponegdje i jaka, u početku s olujnim udarima.Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od -14 do -8, na Jadranu od 0 do 5, a najviša dnevna od -6 do 0 u unutrašnjosti te od 5 do 11 °C na obali i otocima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.