Obavijesti

News

Komentari 61

Kataklizma u Požegi: Vjetar je čupao stabla, kiša sve poplavila

Kataklizma u Požegi: Vjetar je čupao stabla, kiša sve poplavila
9

Dugo najavljivano nevrijeme u srijedu poslijepodne stiglo je u Hrvatsku. I dok su neki dijelovi zemlje i dalje uživali u suncu, jaka kiša i vjetar zahvatili su istok zemlje

VIDEO

Dugo najavljivano nevrijeme u srijedu poslijepodne stiglo je u Hrvatsku. I dok su neki dijelovi zemlje i dalje uživali u suncu, jaka kiša i vjetar zahvatili su istok zemlje. Kod Požege se formirala i pijavica, a oluja je doslovce rušila sve pred sobom.

Oko 18 sati dijelove Požeštine pogodilo je snažno grmljavinsko nevrijeme. Uz jake nalete vjetra koji je rušio stabla i nosio sve pred sobom u dva navrata padao je led te je vrlo vjerojatno da su poljoprivrednici opet pretrpjeli velike štete na njivama. 

Na nekoliko prometnica oluja je srušila stabla i zatvorila promet, a nastala je i poprilična materijalna šteta na vozilima te stambenim objektima. 

Velike količine vode slijevale su se gradskim ulicama, a neko vrijeme građani su bili bez električne energije. Nevrijeme na području Požege trajalo je 20-ak minuta.

 

Na području Brodsko - posavske županije najviše problema bilo je na području Općine Oriovac, uz rijeku Orljavu. Vjetar je pokidao električne vodove, tako da su neke trafostanice ostale u kvaru. 

- Vozio sam se autobusom, bilo je 17:15. Ja sam prošao autobusom, bilo je strašno, užasan prizor, letjele su grane, limovi,... Autobus nije mogao proći, promet se nije mogao normalno odvijati - rekao nam je čitatelj kojega je nevrijeme zateklo na području između Brodskog Stupnika i Oriovca.

Čini se da podataka o štetatama još nema:

–  S obzirom na dosadašnje dojave, ne bi mogli reći da je bilo većih šteta od ovog nevremena, premda je svakome njegova šteta najveća. Bilo je obiteljskih kuća  i gospodarskih objekata s kojih je vjetar skinuo neki crijep, ali ve u svemu za sada je sve dobro prošlo. U samom gradu nismo dobili dojava da je bilo nekih problema - rekli su u Službi 112 u Slavonskom Brodu.

Tijekom večeri kiša i pljuskovi zahvatili su i ostatak zemlje.

Vrijeme se neče smiriti tako brzo. Cijeli četvrtak se očekuje promjenljivo i nestabilno vrijeme, pljuskovi i grmljavina bit će izraženiji osobito tijekom noći i jutra. Vjetar u unutrašnjosti umjeren sjeverni i sjeverozapadni, krajem dana sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren i jak sjeverozapadnjak i zapadnjak, prema noći u okretanju na buru.

Očekuje se osjetno osvježenje. Najniža jutarnja temperatura između 13 i 18, na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna između 20 i 25, u Slavoniji i do 27 °C, a na Jadranu 24 i 29.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik