Obavijesti

News

Komentari 61

Kataklizma u Požegi: Vjetar je čupao stabla, kiša sve poplavila

Kataklizma u Požegi: Vjetar je čupao stabla, kiša sve poplavila
9

Dugo najavljivano nevrijeme u srijedu poslijepodne stiglo je u Hrvatsku. I dok su neki dijelovi zemlje i dalje uživali u suncu, jaka kiša i vjetar zahvatili su istok zemlje

VIDEO

Dugo najavljivano nevrijeme u srijedu poslijepodne stiglo je u Hrvatsku. I dok su neki dijelovi zemlje i dalje uživali u suncu, jaka kiša i vjetar zahvatili su istok zemlje. Kod Požege se formirala i pijavica, a oluja je doslovce rušila sve pred sobom.

Oko 18 sati dijelove Požeštine pogodilo je snažno grmljavinsko nevrijeme. Uz jake nalete vjetra koji je rušio stabla i nosio sve pred sobom u dva navrata padao je led te je vrlo vjerojatno da su poljoprivrednici opet pretrpjeli velike štete na njivama. 

Na nekoliko prometnica oluja je srušila stabla i zatvorila promet, a nastala je i poprilična materijalna šteta na vozilima te stambenim objektima. 

Velike količine vode slijevale su se gradskim ulicama, a neko vrijeme građani su bili bez električne energije. Nevrijeme na području Požege trajalo je 20-ak minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Na području Brodsko - posavske županije najviše problema bilo je na području Općine Oriovac, uz rijeku Orljavu. Vjetar je pokidao električne vodove, tako da su neke trafostanice ostale u kvaru. 

- Vozio sam se autobusom, bilo je 17:15. Ja sam prošao autobusom, bilo je strašno, užasan prizor, letjele su grane, limovi,... Autobus nije mogao proći, promet se nije mogao normalno odvijati - rekao nam je čitatelj kojega je nevrijeme zateklo na području između Brodskog Stupnika i Oriovca.

Čini se da podataka o štetatama još nema:

–  S obzirom na dosadašnje dojave, ne bi mogli reći da je bilo većih šteta od ovog nevremena, premda je svakome njegova šteta najveća. Bilo je obiteljskih kuća  i gospodarskih objekata s kojih je vjetar skinuo neki crijep, ali ve u svemu za sada je sve dobro prošlo. U samom gradu nismo dobili dojava da je bilo nekih problema - rekli su u Službi 112 u Slavonskom Brodu.

Tijekom večeri kiša i pljuskovi zahvatili su i ostatak zemlje.

Vrijeme se neče smiriti tako brzo. Cijeli četvrtak se očekuje promjenljivo i nestabilno vrijeme, pljuskovi i grmljavina bit će izraženiji osobito tijekom noći i jutra. Vjetar u unutrašnjosti umjeren sjeverni i sjeverozapadni, krajem dana sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren i jak sjeverozapadnjak i zapadnjak, prema noći u okretanju na buru.

Očekuje se osjetno osvježenje. Najniža jutarnja temperatura između 13 i 18, na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna između 20 i 25, u Slavoniji i do 27 °C, a na Jadranu 24 i 29.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke