Obavijesti

News

Komentari 83

Opet salmonela! Kaufland je povukao pureća prsa iz Italije

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska povukao je iz prodaje pureća prsa talijanskog proizvođača Agricola Italiana Alimenatare (AIA), zbog utvrđene salmonele

VIDEO

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska povukao je iz prodaje pureća prsa talijanskog proizvođača Agricola Italiana Alimenatare (AIA), zbog utvrđene salmonele, priopćila je u srijedu Hrvatska agencija za hranu.

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače, da je subjekt u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska, tijekom postupka validacije roka trajanja proizvoda 'Pureća prsa', pakiranje cca 2,4 kg, LOT broj L05201477, s rokom valjanosti 10. prosinca 2016. proizvođača AIA, S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, u predmetnom proizvodu utvrdio prisutnost bakterije Salmonella serovar Typhimurium. Slijedom navedenoga predmetni proizvod opoziva se s tržišta", navodi se u priopćenju Hrvatske agencije za hranu.

U priopćenju Kauflanda također se navodi kako se prema nalogu Kontrole kvalitete iz prodaje povlače AiA pureća prsa u rinfuzi, oko 2,4 kg pakiranje.

"Zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella serovar Typhimurium navedeni proizvod povlači se sa čitavog hrvatskog tržišta", ističu iz Kauflanda.

Pozivaju sve kupce da proizvod s gore navedenim rokom valjanosti i LOTbrojem vrate u najbližu poslovnicu Kauflanda, naravno uz povrat novca i bez predočenja računa.

Iz Kauflanda napominju i kako se sporni rok trajanja/lot nalazio u prodaji od 30. studenog do 9. prosinca ove godine te kako tog artikla više nema u prodaji u Kauflandu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 83

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak