Obavijesti

News

Komentari 38

'Kerry i Kovač dogovaraju novi termin bilateralnog sastanka'

'Kerry i Kovač dogovaraju novi termin bilateralnog sastanka'
1

U Ministarstvu tvrde kako nije istina da se ministar Kovač umjesto s američkim državnim tajnikom sastao s njegovim zamjenikom. Tvrde i da se Kerry i Kovač nisu uspjeli sastati zbog problema s terminom

VIDEO

Apsolutno je netočna i potpuna je dezinformacija koju je prenijelo više medija o navodnom sastanku hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača i američkog podtajnika za politička pitanja Thomasa Shannona, objavilo je u četvrtak ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP). 

Neki hrvatski mediji prenijeli su da je američki državni tajnik John Kerry otkazao za srijedu planirani sastanak s ministrom Kovačem koji je u Washington putovao kako bi se sastao s američkim kolegom nagađajući da je to američka reakcija na navodnu obnovu ustaške simbolike i stanje medijskih sloboda i ljudskih prava u Hrvatskoj. Kovač se umjesto s Kerryjem navodno sastao sa Shannonom.

"Informacija objavljena danas u više medija o sastanku ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača i podtajnika za politička pitanja Thomasa Shannona apsolutno je netočna i potpuna dezinformacija", piše MVEP u priopćenju.

Nešto ranije u četvrtak MVEP i američko veleposlanstvo u Zagrebu zasebnim su priopćenjima objavili da je sastanak Kerryja i Kovača odgođen jedino zbog problema s usklađivanjem termina, a odnosi SAD-a i Hrvatske su i dalje prijateljski i čvrsti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U priopćenjima se kaže kako dvije strane rade na ugovaranju novog termina za ovaj bilateralni susret.

"Sastanak između ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača i državnog tajnika Johna Kerryja je odgođen zbog neodgodivih obveza obiju strana", piše MVEP, a američko veleposlanstvo kaže da je "jedini razlog odgode sastanka... u poteškoći obiju strana u pronalaženju odgovarajućeg termina".

 "Odnosi između Sjedinjenih Država i Hrvatske i dalje su čvrsti", stoji u priopćenju američkog veleposlanstva dok MVEP slično kaže da su odnosi dviju zemalja "prijateljski i vrlo tijesni".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović