Obavijesti

News

Komentari 118

Kerum je dužan 1,6 mlrd. kuna: Opet u predstečajnu nagodbu...

Kerum je dužan 1,6 mlrd. kuna:  Opet u predstečajnu nagodbu...

Na stranicama Fine objavljen je popis 844 vjerovnika kojima Kerum d.o.o duguje milijardu i 600 tisuća kuna. Iz tog popisa vidljivo je da je samo gradu Splitu dužan 1, 2 milijuna kuna

VIDEO

Nažalost, Keruma uvijek izludi kada ga netko podsjeti na njegove dugove. Tako je bilo i ovaj put. 

Opara je govorio o dugovima njegove tvrtke Kerum d.o.o i to je bio pravi okidač za njegov necivilizirani istup, otkriva za 24sata sugovornik blizak Andru Krstuloviću Opari, HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Splita pozadinu šokantnog istupa Željka Keruma, također kandidata za gradonačelnika Splita, na sučeljavanju u srijedu.
 
Zbog pitanja o dugovima Kerum je, naime, izgubio živce još u travnju ove godine, kada je napao novinarku HTV-a vičući 'Plakat ćeš, ostat ćeš bez plaće'. Burno je zbog dugova Kerum reagirao i u emisiji Otvoreno. Postavilo se pitanje oko predstečajnih nagodbi, i koliko je uopće dugova njima otpisano. 

Opara mu je tada rekao 'Građani nisu zaboravili da su Kerumove tvrtke dužne milijardu i 700 milijuna kuna, a susretao sam i ljude kojima je dužan 18 plaća. Predstečajnu nagodbu namjestio mu je Linić'.

Na stranicama Fine objavljen je, a o tome je prvi pisao Express, popis 844 vjerovnika kojima Kerum d.o.o duguje milijardu i 600 tisuća kuna. Iz tog popisa vidljivo je da je samo gradu Splitu dužan 1,2 milijuna kuna. 

Dužan je i HRT-u, općinama i komunalnim društvima. Hrvatskim vodama dužan je šokantnih 1,7 milijuna kuna. Sve spomenuto samo je mali dio vjerovnika kojima je Kerumova tvrtka ostala dužna. 

Kerum, naime, ponovno odlazi u predstečajnu nagodbu nakon što je Visoki trgovački sud uvažio Kerumovu žalbu na odbijanje prethodnog sklapanja predstečajne nagodbe.

Čitav proces vraća na sami početak, potrebno je složiti novi plan restrukturiranja i reprograma dugovanja, ali za očekivati je da se neće značajno razlikovati od plana iz 2014. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke