Obavijesti

News

Komentari 81

Nakon najgoreg nevremena sredinom tjedna, stiže ljeto!

Nakon najgoreg nevremena sredinom tjedna, stiže ljeto!
8

Rijetki pamte ovakvo ljeto. Nakon jučerašnjeg nevremena, meteorolozi upozoravaju da stiže još jedna ciklona. Međutim, u nedjelju će vrijeme početi nalikovati ljetnom

VIDEO

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni zemlje i kamenja, izvijestio je HAK. 

Upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila te da voze s upaljenim svjetlima u uvjetima smanjene vidljivosti. 

Na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti promet je srednje gust, teče bez gužvi i zastoja. Povremeno je pojačan promet u priobalju, posebice na prilaznim cestama turističkim mjestima.

U Kutini auti nalikovali na amfibije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom vikenda na Jadranu su pale velike količine oborina. Najviše na Komiži gotovo 50 litara te na Mljetu. Nešto manje na Lastovu, Hvaru i na području Zadra. U Kutini su tijekom poslijepodneva auti više nalikovali na amfibije, a iz zgrada i kuća vatrogasci su morali ispumpavati vodu. Jaka kiša je i u Požegi poplavila ulice. U Zagrebu je vjetar otpuhao nekoliko krovova. Voda je opet ušla u podrume u Sesvetskom Kraljevcu pa su vatrogasci intervenirali više od stotinu puta.

Zbog nevremena u subotu navečer sudarila su se dva trajekta u luci Gaženica. Posada je ostala nemoćna kada je kod privezivanja olujni vjetar zanio Bartola Kašića koji je udario Vladimira Nazora. Srećom, nitko nije ozlijeđen. 

U ponedjeljak postupno razvedravanje na Jadranu 

Rijetki pamte ovakvo ljeto. 

Tijekom ponedjeljka bit će većinom oblačno i uz slabu kišu. Sredinom dana moguća su sunčana razdoblja uz promjenjivu naoblaku, ali i lokalne pljuskove i grmljavinu, najčešće u Slavoniji. Na Jadranu se prijepodne očekuje postupno razvedravanje, a poslijepodne je još samo ponegdje moguć kratkotrajan pljusak i grmljavina. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, potkraj dana će okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura između 22 i 27, na Jadranu od 25 do 30°C.

U utorak u kopnenim predjelima bit će promjenljivo uz ponegdje malo kiše. Na Jadranu sunčanije u Dalmaciji, na sjeveru naoblačenje uz kišu i grmljavinu, ponegdje izraženiju. Zapuhat će jugo.

Novo nevrijeme stiže već sredinom tjedna

Već u ponedjeljak još snažnija ciklona zahvatit će Veliku Britaniju, preko zapadne Europe doći će do naših krajeva, gdje će se formirati ciklonalni centar, što znači novo nevrijeme i novi pad temperatura - rekla je meteorologinja RTL-a Tea Blažević.

Najgore će biti u noći na srijedu. Ciklona će donijeti nove obilne oborine, novo osvježenje, ali ponegdje i olujno nevrijeme koje uglavnom na dijelovima Jadrana može biti praćeno tučom, prolazno olujnim udarima vjetra, na moru i pijavicama. 

Od četvrtka se očekuje smirivanje, a od nedjelje ljetne vrućine. Za sada se čini kako će kolovoz biti stabilan i topao, javlja Crometeo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina