Obavijesti

News

Komentari 33

Obilna kiša na Zlarinu oštetila ceste, u Galovcu zbrajaju štete

Obilna kiša na Zlarinu oštetila ceste, u Galovcu zbrajaju štete
28

Na Zlarinu je u noćašnjem nevremenu palo 122 litre kiše po četvornom metru. Oštećene su brojne ceste i komunalna infrastruktura. Štete su i kod Zadra

VIDEO

Na području Šibenika u posljednja 24 sata palo je 76 litara kiše na metar četvorni, što je u noći na srijedu uz jugo i plimu izazvalo niz poplava. Među ostalim objektima, poplavljena je i Osnovna škola na Meterizama, gdje se nastava održava otežano. Poplavljeni su uredi, svjetlarnik i glavni hol Osnovne škole Meterize. 

Vatrogasne postrojbe angažirane su na ispumpavanju objekata, uglavnom podrumskih, u šibenskom Docu, Dragi, na Šubićevcu, Mimincu i drugim četvrtima, ali i na otoku Zlarinu, gdje je podrume kuća poplavila bujica što je došla iz brda. Vatrogasne crpke ispumpavaju podrume u Raslini, Zatonu, na Jadriji, Bribirskim Mostinama, Kistanjama, Đevrskama i na drugim mjestima. 

Srećom, nema ozlijeđenih, a iz Centra 112 javljaju kako nema ni prometnih nesreća. 

Poplavio i DVD Zlarin: 'Kao da je bio potres'

- Svi su na terenu. Trenutno se izlijevaju podrumi i kuće, sve pumpe su u pogonu. Ulice su uništene, posebno ona prema spalionici. Kao da je bio potres, ništa slično još nismo vidjeli. Iz Grada Šibenika došli su vidjeti što se dogodilo, ali još nisu uputili pomoć, ispričao nam je Jerko iz DVD-a Zlarin. Poplavio je i prostor DVD-a i upravo saniraju štetu.

- Ni u snu nisam očekivao ovako nešto. Napravljeno je par milijuna kuna štete, samo na javnim objektima. Poplavljeno je 30 kuća. To je strašno. Bio sam u jednom podrumu gdje je voda poplavila kamenice i uništila 300 litara maslinovog ulja. To je bila bujica visoka metar koja je uništavala sve pred sobom. Uništeno je sve što joj se našlo na putu. Stradale su čak i neke kuće na uzvisinama, ulice od 15 centimetara debelog betona... Razlile su se septičke jame, ne znamo je li voda ispravna za piće. Čovjeku dođe za plakati kad to vidi - kaže predsjednik Mjesnog odbora Zlarina Vladimir Buneta, koji se nada da će biti proglašena elementarna nepogoda i da će država pomoći Zlarinjanima sanirati štetu.

Na Zlarinu palo 122 litre kiše po četvornom metru

Iz šibenske gradske uprave javljaju kako je zbog noćašnjeg nevremena komunalna infrstruktura na otoku Zlarinu u katastrofalnom stanju. Prema informaciji mjesne meteorološke postaje, palo je 122 litre kiše po četvornom metru. 

- Pročelnik za komunalne poslove Miro Lucić organizirao je u četvrtak prijevoz kamiona i bagera trajektom u 11.30 sati kako bi se očistili brojni nanosi, ali i pokrpale štete na putevima. Već od 9 sati ujutro na terenu će biti građevinski inženjeri, kao i inženjeri za javnu rasvjetu Grada Šibenika, a prema informacijama na terenu će biti i djelatnici HEP-a - izvijestili su iz Grada Šibenika. 

Noćašnje kiše poplavile su i šibenski dječji vrtić i jaslice Tintilinić. Radi se o slijevanju vode kroz krovište dječjeg vrtića. Mališani će u četvrtak iz Tintilinića biti izmješteni u dječji vrtić Građa. 

Obilna kiša pala i na Pagu, poplavilo podrume kod Zadra

Više od stotinu litara kiše sručilo se nad Pag u samo 24 sata. Međutim, srećom većih poplava nije bilo. Pod vodom je bilo tek nekoliko podrumskih prostorija. 

Vatrogasci i komunalne službe nakon noćnoga nevremena nisu imali mira niti u samom Zadru. Zato su mještani Galovca u srijedu ujutro zbrajali štete. Voda je prodrla u petnaestak podruma, pa su vlasnici čitavu noć ispumpavali vodu. Dugotrajne kiše najviše štete pričinile su poljoprivrednicima, jer su nasadi luka i češnjaka danima pod vodom, a poplavljeni su i vinogradi, gdje bi ovih dana već trebala početi rezidba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.