Obavijesti

News

Komentari 69

Obilna kiša zadala probleme u prometu, poplavila i podrume

Obilna kiša zadala probleme u prometu, poplavila i podrume
36

Kiša pada na sjevernom Jadranu, Lici i Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. U Zagrebu su zbog vode zatvorili podvožnjak na raskrižju Bologne i Škorpikove ulice

VIDEO

Tijekom noći na ponedjeljak u Hrvatsku je stigla najavljivana promjena vremena. Na sjevernom Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru te središnjoj Hrvatskoj pada obilna kiša ponegdje praćena grmljavinom, a moguća su i nevremena. Tijekom ostatka prvog dana rujna kišno i oblačno vrijeme proširit će se i na krajnji istok zemlje, dok se u Dalmaciji i na krajnjem jugu prema kraju dana također očekuju obilne kiše. 

Što se tiče temperatura, u ponedjeljak u 7 sati najhladnije je bilo na Sljemenu gdje je izmjereno 8 stupnjeva Celzija. Stupanj više bilo je na Zavižanu, dok su Čakovec, Bednja, Bilogora, Krapina i Varaždin mjerili 13 stupnjeva Celzija. 

Najviša temperatura tijekom dana bit će između 12 i 17 stupnjeva Celzija, na većem dijelu Jadrana te u istočnoj Slavoniji od 19 do 25, na jugu i koji stupanj viša. 

Problemi na cestama: Zbog vode zatvorili podvožnjak u Gajnicama

Kiša je u Zagrebu izazvala probleme na cestama. Kako javlja HAK, zbog velike količine vode na kolniku u Zagrebu se Alejom Bologne kod cementare u smjeru centra vozilo jednim trakom otežano i u koloni, no problem je riješen.

Kako su izvijestili iz ZET-a, nakon problema na nekim dionicama sada svi tramvaji i autobusi voze redovito. 

Obilna kiša izazvala probleme na cestama, jak vjetar na A6

Kako javlja HAK, zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, u oba smjera, otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (D3). Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju na dionicama autoceste A1 između tunela Sveti Rok i mosta Maslenica, te između Zagreba i Karlovca.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. 

Štete u Zagorju: Zbog vode otežan promet, kiša poplavila podrum

Zbog jake kiše tijekom noći i jutra na području Krapinsko-zagorske županije bile su četiri dojave o poplavama i štetama. 

Zbog vode bio je otežan promet na dionici državne ceste od Zlatar Bistrice do Bedekovčine te u Ulici Matije Gupca u Gornjoj Stubici. U Humu Bistričkom pokraj Marije Bistrice, voda je poplavila podrum jedne obiteljske kuće, a vatrogasci su morali intervenirati i na županijskoj cesti od Žutnice prema Jesenju gdje je na cestu palo stablo. Kiša je trenutno u Zagorju prestala te se ne očekuju daljnje štete.

Zahvatila nas je ciklona Simeon

Promjena vremena koja je zahvatila zemlju, posljedica je snažne ciklone Simeon, zbog koje se oglasio i Meteoalarm s najvišim, crvenim upozorenjem za sjeverni Jadran i dio kontinentalne Hrvatske. 

Uz zahlađenje u većini zemlje i obilnu kišu, za područje podno Velebita očekuje se olujna bura s orkanskim udarima preko 120 kilometara na sat, piše Slobodna Dalmacija. 

Tijekom dana moguć nagli porast vodostaja Drave kod Varaždina i Čakovca

Iz varaždinskog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje oglasili su se izvanrednim priopćenjem u kojem upozoravaju građane na vrlo izgledni nagli porast vodotoka Drave tijekom današnjeg dana i večeri.

- Zbog intenzivnih kiša koje su pale u Austriji i Sloveniji na području sliva rijeke Drave, tijekom dana i večeri očekuje se značajan porast protoka na rijeci Dravi i kod nas. Hidroelektrane Varaždin i Čakovec prelijevat će vodu u staro korito te se upozoravaju građani koji će biti u blizini da budu na oprezu - poručili su Područnog ureda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.