Obavijesti

News

Komentari 554

Klemm: Više nećemo dopustiti da se našutava s braniteljima

Klemm: Više nećemo dopustiti da se našutava s braniteljima
3

Iza prosvjeda stoje građani Hrvatske, hrvatski branitelji. Nemojte naše probleme trpati zajedno sa politikom, kaže Josip Klemm, čelnik Udruge specijalne policije

VIDEO

Mi s ministrom branitelja Predragom Matićem nemamo više što razgovarati. On je sam rekao da je ministar u Vladi prije nego je ministar branitelja - rekao je Đuro Glogoški, čelnik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata u HRT-ovoj emisiji 'Veterani mira'. Dodaje da je ministar sam izjavio i da nije upoznat sa Zakonom o pravima hrvatskih branitelja, i da ne može pomoći braniteljima.

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije demantirao je da iza ovih prosvjeda stoji politika.

'Borimo se za Hrvatice i Hrvate, za hrvatske branitelje'

 - Iza ovih prosvjeda stoje građani Republike Hrvatske, hrvatski branitelji. Nemojte naše probleme trpati zajedno sa politikom. Svaki puta kad je hrvatski branitelj digao glas, govorili su nam da je to za nekoga. Borimo se za Hrvatice i Hrvate, za hrvatske branitelje - rekao je Klemm.

Napomenuo je kako su bili toliko pristojni da ne žele nikoga napadati. 

- Ali, da na obilježavanje bitnih datuma iz Domovinskog rata nitko iz Vlade ne dođe i ne položi vijence... Svatko se našutava s hrvatskim braniteljima. No mi, koji smo stvorili ovu državu, to više nećemo dopustiti - rekao je Klemm.

Glogoški i Klemm spomenuli su izmjene Zakona o hrvatskim braniteljima, u kojem se sada, kako kažu, otvara prostor da se izjednače branitelji s agresorom, odnosno mogućnost da u taj Zakon uđu oni koji su sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku.

'Ovo nije prosvjed gdje će doći branitelji, nešto pročitati i otići'

- Molim bivšeg ministra Matića da ne obmanjuje hrvatsku javnost da on to ne zna. Svi oni to jako dobro znaju. Hvala svim hrvatskim građanima, učenicima, studentima koji nas podržavaju. Ovo nije prosvjed gdje će doći branitelji, nešto pročitati i otići. Mi smo sada emotivni, ali na svakoj obljetnici mi znamo da je nečiji otac, nečiji sin poginuo - rekao je Klemm. Napomenuo je da se on ima obavezu svim srcem pomoći hrvatskim ratnim invalidima. 

 - Ako našem Đuri (Glagoškom) nije teško boriti se svaki dan za hrvatskog branitelja kako onda nama može biti teško. Ali, nemojmo dijeliti hrvatskog branitelja od hrvatskog građanina. Nećemo dozvoliti da u onoj vatri ispred ministarstva izgore naši snovi - rekao je Klemm i dodaje: 'Ja vas pitam, čovjek sa šestero djece, bio on hrvatski branitelj ili ne, je li u redu da on dobije otkaz. Pa tko će hraniti njihovu djecu?'

Klemm je pozvao sve beskućnike grada Zagreba i one koji nemaju ništa za jesti da dođu pred Ministarstvo. Branitelji će s njima podijeliti svoju hranu.

'Ovo je poruka svim budućim Vladama'

- Svima onima koji ovo slušaju mora biti jasno da ovo nije poruka sadašnjoj Vladi, već i svim budućim Vladama kako će se odnositi prema hrvatskim braniteljima. Mi smo stjerani pred kut - poručio je Klemm. 

Glogoški je ponovio kako su njihovi zahtjevi jasni.  Smjena ministra branitelja, njegove zamjenice i pomoćnika Bojana Glavaševića.

- Bojan Glavašević je svojom izjavom povrijedio sve branitelje Domovinskog rata. Mogao se ispričati, a nije. Mi smo za njih militanti i oni koji ruše hrvatsku državu - rekao je Klemm.

Uz te smjene, Glogoški je nastavio sa zahtjevima. 

Traže smjenu Matića, ali i  novi Ustavni zakon o braniteljima

- Tražimo da se napravi novi Ustavni zakon o pravima branitelja u čiju će izradu biti uključeni i branitelji, te zaustavljanje provedbe svih zakona koji se tiču branitelja do donošenja tog novog Ustavnog zakona - rekao je Glogoški.

Napomenuli su da će izdržati pred Ministarstvom. 

- Zar stvarno netko misli da ljudima koji su bez ruku, nogu,  slijepi... Da je njima samo tako došlo da sada izađu na ulicu - upitao je Klemm i dodao:  'Vidjet ćemo hoće li se naša tri predsjednika (Republike, Vlade i Sabora) pojaviti na okruglom stolu u utorak.' 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 554
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.