Obavijesti

News

Komentari 36

'Kod Bosiljeva je prava mećava, snijeg se prima za autocestu!'

'Kod Bosiljeva je prava mećava, snijeg se prima za autocestu!'
8

Snijeg je zabijelio vrhove brda oko tunela Mala Kapela, a pada i na području Otočca, Brinja i Jezerana. U većem dijelu Like temperatura ne prelazi 4 stupnja, a mjestimično se spušta i do samo 1 stupanj

VIDEO

Na dijelovima autoceste Split-Zagreb kroz Liku u utorak poslijepodne pada snijeg, a temperatura se mjestimično spušta do 1 Celzijev stupanj. Snijeg je zabijelio vrhove brda oko tunela Mala Kapela, a pada i na području Otočca, Brinja i Jezerana. Autocesta je mokra i skliska. U većem dijelu Like temperatura ne prelazi 4 Celzijeva stupnja, a mjestimično se spušta i do 1 Celzijev stupanj.

- Kod Bosiljeva pada jak snijeg i prima se za autocestu - kazao nam je čitatelj koji nam je poslao fotografije s autoceste A1.

Kiša pak pada na šibenskom i zadarskom području gdje je u utorak rano poslijepodne puhala i jača bura.

Promet je pojačan na autocesti, a vozači se na više mjesta upozoravaju da zbog skliskih kolnika voze oprezno i u skladu s uvjetima na cesti. 

Kako piše Istramet, snijeg pada i na većem dijelu Ćićarije uz stvaranje snježnog pokrivača. Uzimajući u obzir aktualne temperature i radarski odraz, uz intenzivnije oborine susnježice nakratko može biti i u središnjoj Istri.

Snijeg pada i na Ćićariji! Video: Leonardo Grbac

Posted by IstraMet on 18. travnja 2017

Nakon razdoblja iznadprosječno toplog vremena, u Hrvatskoj se u ovom tjednu očekuje znatan pad temperature zraka, dok se u gorskoj Hrvatskoj očekuje stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a u nizinama kiša.

DHMZ posebno upozorava voćare i vinogradare da se već u prvoj polovici tjedna u gorju očekuje jutarnji mraz, a u drugoj polovici tjedna mraz je izgledan i u nizinama unutrašnjosti Hrvatske. Prema najnovijim prognostičkim izračunima, vjerojatnost za mraz najveća je krajem ovog tjedna, u petak i subotu.

Preko Hrvatske prolazi hladna fronta i uz zahladnjenje, u gorskoj Hrvatskoj pada i snijeg uz moguće stvaranje snježnog pokrivača, kao što je vidljivo na fotografijama. Ovog će tjedna biti i vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren, povremeno i jak sjeverac, a na Jadranu buru, koja će u srijedu i četvrtak imati olujne, pa i orkanske udare, navode iz DHMZ-a.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa