Obavijesti

Kolumne

Komentari 201

Komandire, pa lijepo su ti rekli da makneš video, nisi slušao...

Komandire, pa lijepo su ti rekli da makneš video, nisi slušao...
5

Policija je u ponedjeljak ispitala D.M. (43) zbog videa na YouTubeu u kojem on poziva na nove napade. Prijatelji su ga upozoravali da makne video, nije ih slušao....

VIDEO

Na Facebook stranici Revolucionara i  osobnom "komunikeu" (službeno priopćenje, statement, oficijelni stav)  kojega je u nedjelju popodne stavio na YouTube, ovaj je škverski radnik (kadrovska služba), koji je godinama uzaludno  pokušao završiti studij prava u Splitu, iznio niz proturječnih stavova.

U "komunikeu" je, naime,  nakon pozdrava "drugovima i drugaricama" iz Revolucionara, rekao kako je "nužno da se prilikom napada na neprijateljske ciljeve izbjegnu civilne žrtve" jer bi "bile kontraproduktivne, i koristile vladajućoj klasi trabantima NATO pakta i Zapada te prikazivanju članova Pokreta otpora kao krvoloka, bezumnika i ubojica" da bi odmah rekao da je "nužno izvršiti napade na parazite, bankare, zlatare,  pripadnike  šiptarske mafije i drugih mafija".

Poziv na linč nije nimalo smiješan

Također, "nužno je izvršiti likvidaciju narodnih krvopija, to su u prvom redu kapitalisti, ali i svi eksploatatori radnog naroda, i onaj obični obrtnik ako je eksploatator radnog naroda, zaslužio je likvidaciju. Pogotovu menadžeri, znači, ti bezdušni kapitalistički sluge… Njih treba bez milosti, rješavati…"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ove riječi  doista je teško protumačiti drukčije nego kao poziv na linč. To je govor mržnje, koji nije nimalo smiješan, premda "kominike" izgleda kao replika Balkanskog špijuna, i ima elemente crnog humora.

Građane koji simpatiziraju kapitalizam, Bruxelles, EU i NATO, ne treba odmah likvidirati. "Treba s njima raditi, a ako se vidi da su nepopravljivi slučajevi.--- ha , onda je nužno pristupiti, je li , nekim akcijama upozorenja, a ako ni one ne urode plodom, onda pristupiti obračunu s takvima, u skladu s onim što se radilo u NOB-u…"

Komandir: 'To je pitanje slobode mišljenja'

Odmah nakon objave "komunikeja" na Revolucionarima se razvila živa diskusija u kojoj je objavljeno preko 300 postova. Brojni članovi grupe ( na kojoj je oko 1500 ljudi s područja cijele bivše Jugoslavije) upozorili su Komandira da odmah makne objavu, jer će do jutra "disati prosijani zrak" policijske postaje; brojni su ga upozorili da će imati ozbiljnih problema sa zakonom, no Komandir je ustrajno tvrdio da je sve što je objavio samo pitanje slobode mišljenja, i da je samo pokazao kako bi izgledao gerilski rat, kad bi do njega došlo.

Rekao je da svu inspiraciju crpi iz djela Šibe Kvesića "Dalmacija u NOB" i knjizi Johna Eliisa "Gerila kroz stoljeća". 

Iz njegovih je postova, doduše, bilo očito da pojma nema tko je stavio eksplozivne naprave u Zagrebu. Rekao je da pretpostavlja da je riječ o članovima Pokreta otpora, no nije preuzeo nikakvu odgovornost.

Objavio je da je bio pod nadzorom "stručnih lica" te da su mu dijagnosticirali samo "manično anksiozni poremećaj". Riječ je o nečemu što se prije zvalo neuroza.

Mogao bi gadno 'nagrabusiti' - 1 - 10 godina?

Jutros se u policiji suočio s gadnom činjenicom: za svoj komunike mogao bi biti optužen za poticanje na terorizam i kažnjen s jednom do deset godina zatvora, duplo više od bombaša iz Zagreba, kojega terete za općeopasnu radnju.

Čovjek je, prema svemu što smo vidjeli u njegovom uratku, najvjerojatnije provokator - no,  teško da će ga ta činjenica spasiti od kaznenog progona, mada bi mu se mogla uzeti kao olakotna okolnost, budući da i ozbiljniji likovi od "el comandantea" u zadnje vrijeme izriču stavove koji nisu bezopasniji od njegovih, naprotiv.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang