Obavijesti

News

Komentari 223

Kontroverzan trend: Otrovnim spojevima liječe bolesnu djecu

Kontroverzan trend: Otrovnim spojevima liječe bolesnu djecu
1

Dio roditelja u Hrvatskoj misli da im djeca imaju autizam jer su puna parazita. Zato im tijelo čiste otopinom čiji spojevi izazivaju trovanja, oštećenje organa i smrt

VIDEO

Imam dva sina s autizmom, od šest i sedam godina. Jedan od njih je nakon samo osam tjedana terapije po CD protokolu progovorio i počeo kontaktirati.

Tako tvrdi Helena Begenišić Schlachter iz Dubrovnika, zagovornica liječenja autizma CD protokolom. Ovu terapiju, koju oštro osuđuju službena medicina i znanost, sa svojom djecom prakticira određeni broj roditelja u Hrvatskoj. Zastupaju teoriju da je autizam posljedica toga što je djetetu organizam pun parazita, pa kako bi iščistili parazite, daju djeci pripravak MMS (Miracle Mineral Solution), koji se kupuje na internetu. Riječ je o pripravku koji nije odobren, a HALMED (agencija za lijekove) još je 2010. godine izdao upozorenje da je riječ o proizvodu opasnom za zdravlje.

Vrlo teški simptomi

MMS je natrij klorit, koji treba pomiješati s citratnim kiselinama, pri čemu nastaje klor dioksid. Roditelji ga daju djeci svaki dan, a pritom ih i klistiraju kako bi, tvrde, paraziti lakše izašli. U Facebook grupi “CD protokol” roditelji stavljaju slike onoga što djeca izbacuju kod velike nužde tvrdeći da je riječ o parazitima. No protivnici ove metode kažu da su u pitanju zapravo komadi sluznice crijeva i želuca koji su otpali nakon što je kemikalija nagrizla organizam. Djeca od MMS-a imaju proljeve, grčeve, osipe, bolove i povraćaju, a zagovornici ove metode kažu da su to uobičajeni simptomi kad paraziti izlaze iz tijela. No u Hrvatskom zavodu za toksikologiju kažu da je klorov dioksid koji se dobiva iz MMS-a vrlo jak otrov koji može izazvati nepovratna oštećenja u organizmu, a u većim količinama i dovesti do smrti. Za MMS toksikolozi kažu da sadrži natrijev klorit u koncentraciji od čak 28% te da samo natrijev klorit, ako se unosi oralno, može izazvati akutno trovanje i teška oštećenja. Ponovljeno izlaganje klor dioksidu, kažu toksikolozi, može dovesti i do gubitka kilaže, smanjene aktivnosti štitnjače i nadbubrežne žlijezde, promjene mase jetre, sadržaju bilirubina i kolesterola te na kraju do smrti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No mama Helena tvrdi da se klor dioksid ionako koristi za pročišćavanje vode te da u manjoj količini nikako nije štetan nego vrlo koristan za čišćenje organizma. Njezin sin, kaže, iza sebe nakon nužde ostavi punu školjku različitih crva. Helena također tvrdi da ima odobrenje za liječenje i punu podršku pedijatrice kod koje inače vodi djecu.

Slučaj za policiju

No predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split dr. Marijan Saraga smatra da se roditeljima koji autističnoj djeci daju MMS treba pozabaviti policija. Klor dioksid, kaže dr. Saraga, uopće se ne koristi u humanoj medicini za liječenje.

- Bilo je sličnih kriminalnih radnji i prije. Mi koji smo dugo u medicini svašta smo do sada vidjeli, samo se zlo svaki put javlja u drugom obliku. Znanstveno je potpuno neutemeljeno tvrditi da paraziti uzrokuju autizam - ističe dr. Marijan Saraga.

Upozorenje na opasnosti MMS-a na svojim je stranicama objavio i Savez udruga za autizam Hrvatske (SUZAH), a predsjednica SUZAH-a Lidija Penko odlučila je sve prijaviti UNICEF-u i dječjoj pravobraniteljici. Kontaktirala je, kaže, europsko udruženje za autizam te struku u Londonu, a s obje su adrese došla mišljenja kako je riječ o iznimno opasnim kemikalijama.

- To je kao da dajete djeci izbjeljivač. Doista se bojim tragičnog ishoda jer su u pitanju opasne kemikalije, a ništa se ne događa pod liječničkim nadzorom - kaže Penko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)