Obavijesti

News

Komentari 24

'Kornate dragi istinu mi kaži': Mimohod za 12 vatrogasaca

'Kornate dragi istinu mi kaži': Mimohod  za 12 vatrogasaca
5

U ponedjeljak navečer u Tisnom je održan Mimohod sjećanja na 12 vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Vodice i Tisno koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali....

VIDEO

U ponedjeljak navečer u Tisnom je održan Mimohod sjećanja na 12 vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Vodice i Tisno koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali u vatrogasnoj intervenciji na otoku Kornatu.

Vatrogasni zapovjednici, predstavnici vlasti, vatrogasci iz čitave Hrvatske, sumještani, prijatelji i obitelji stradalih sudjelovali su u mimohodu od vatrogasnog doma DVD-a Tisno do župne crkve sv. Duha gdje su pod spomen-križem i pred grobovima Ivice Crvelina, Ante Crvelina, Marka Stančića, Tomislava Crvelina i Josipa Lučića položili cvijeće i zapalili svijeće.

Roditelji, braća i sestre, prijatelji, kolege i sumještani stradalih i dalje se pitaju što se dogodilo tog vrućeg i vjetrovitog kolovoškog dana na Kornatu. U službena objašnjenja ne vjeruju, a za istinom je u svom obraćanju pred spomen križem, doduše kroz stihove pjesme, zavapio i predsjednik DVD-a Tisno Zvonimir Čorkalo.

– I makar prošlo devet godina, te isplakane suze još uvijek su svježe i vape za istinom kao i pjesnikinja koja kaže: Kornate dragi istinu mi kaži: Kako je mladost odnio plamen? Jer razbuktao vatru nije tvoj kamen. Ali jedina istina koju i dalje znamo je ta da Ivicu, Marka, Antu, Tomislava i Josipa i njihove kolege i prijatelje iz Vodica i Šibenika nikad nećemo zaboraviti – rekao je Čorkalo.

Iako su nekad na tišnjanskom Mimohodu sjećanja s obitelji vatrogasaca i cijelim Tisnom nekada tugu dolazili dijeliti i premijeri i ministri, danas s njima, osim predstavnika općinskih vlasti i vatrogasaca, nije bilo nikog iz političkih i državnih struktura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.