Obavijesti

News

Komentari 124

Ciklona Emilija: Udar groma u Drnišu izazvao je veliki požar

Ciklona Emilija: Udar groma u Drnišu izazvao je veliki požar
8

NEVRIJEME: U Buzeštini je padala razorna tuča te je temperatura zraka naglo pala za 10-ak i više stupnjeva Celzijevih. Udari munja izazvali su nekoliko požara

VIDEO

Tijekom popodneva i večeri u Hrvatsku stiže ciklona Emilije koja donosi kraj toplinskog vala, ali i moguće nevrijeme.

Kako piše Istramet.hr , tijekom poslijepodneva je istočnije od Pazina i na Buzeštini došlo do jakog razvoja oblaka u obilje grmljavinske aktivnosti, a prema dojavama s terena udari munje uzrokovali su nekoliko požara. U Cerovlju je palo 12 mm kiše, dok je na Buzeštini padala razorna tuča te je temperatura zraka naglo pala za 10-ak i više stupnjeva Celzijevih.

VIDEO: Tuča poharala Buzeštinu

Pokretanje videa...

24sata 00:25

U Trbounju kod Drniša udar groma izazvao je šumski požar blizu trafostanice. Požar je buknuo oko 14.45 sati i zahvatio površinu od oko 40 hektara, a uz vatrogasce s kopna gase ga četiri kanadera i air tractor.

Zbog gustog dima koji ometa promet zatvorena je Županijska cesta na dionici Drniš - Trbounje te su isključeni pojedini dalekovodi zbog neometanog rada kanadera.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Meteoalarm je za danas izdao narančasto upozorenje za Istru, dalmatinsku obalu, Liku, Gorski kotar i područje središnje Hrvatske, dok je za ostale dijelove Hrvatske izdano žuto upozorenje.

Meteoalarm

POGLEDAJTE VIDEO :

Pokretanje videa...

00:22

Uz razvoj oblaka, pljuskovi s grmljavinom mogući su poslijepodne, prvenstveno na zapadu u unutrašnjosti i na Jadranu, javlja DHMZ . Mjestimično se može očekivati i izraženije nevrijeme.

Temperature će još danas biti do 36 stupnjeva, a već sutra maksimum bi trebao biti 32 u Slavoniji, dok će na Jadranu i unutrašnjosti biti između 28 i 30 stupnjeva. Nedjelja će također biti nestabilna uz moguću kišu i pljuskove s grmljavinom od jutra na Jadranu, a tijekom dana i u ostalim krajevima. Ponegdje se uz grmljavinsko nevrijeme može očekivati i obilna kiša. Crometeo navodi kako je snažno nevrijeme koje bi moglo donijeti tuču ili pijavice najizglednije u Dalmaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'
POZAMAŠNA SVOTA

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'

Kada je novi slovenski milijunaš u srijedu kući odnio dobitak, Mengešu je kao općini stalnog prebivališta pripao dio dobitka i to čak devet milijuna eura. Pobjedniku je ostalo 51 milijun eura
Zmija ima nikad više, uvlače se u stanove i poslovne prostore!
OPAKA SEZONA

Zmija ima nikad više, uvlače se u stanove i poslovne prostore!

Stručnjaci tvrde da je zbog prevrtljive klime došlo do pomutnje među gmazovima. Sunce ih izmami iz njihovih staništa, a onda ih nagli pad temperature natjera da zaklon pronađu u toplim domovima ljudi