Obavijesti

News

Komentari 71

Krave ipak pobijedile: Obitelj Markić dobila bitku za zemlju

Krave ipak pobijedile: Obitelj Markić dobila bitku za zemlju
17

Ministar Čobanković navodno je obećao obitelji Markić da će i dalje moći koristiti zemlju u Općini Semeljci i podnijeti kaznenu prijavu protiv načelnika Lončarevića

VIDEO

Telefonski poziv ministra poljoprivrede Petra Čobankovića u petak poslijepodne obitelji Markić, brzi odlazak članova obitelji Markić u ministrovu obiteljsku kuću u Ilok i dugo očekivana vijest -  zemlja je vaša!

Tako je u subotu prijepodne, još uzbuđen od vijesti koju im je priopćio ministar Petar Čobanković, pričao Zoran Markić, jedan od 12 djece Stipe Markića iz Đurđanaca koji je, praktički, cijeli tjedan prkosio odluci načelnika Općine Semeljci, Grge Lončarevića, da državnu zemlju na području te općine više neće moći koristiti seljaci iz drugih općina. 

 - Ministar nas je primio i to u svojoj kući! Mogao je reći - 'tužite i dokazujte svoje tvrdnje', ali nije. Po hitnom postupku je osnovao komisiju koja je sve brzo 'pročešljala' i uvjerila se u naše priče o namjernom pogodovanju kojim je načelnik Općine Semeljci htio izaći pred izbore članovima HSS-a i svojim mještanima. Ministar nam je rekao da je komisija dokazala prevaru te da će protiv načelnika Općine Semeljci podnijeti krivičnu prijavu -  priča Zoran Markić.

Inače, obitelj Markić je spornih 65 hektara poljoprivredne zemlje imala u zakupu prethodnih 18 godina i uredno su ispunjavali sve svoje obveze prema državi. Prema zakonu imali su pravo prvokupa na natječaju koji je objavila Općina Semeljci. No, načelnik Općine Semeljci svojevoljno je bio odlučio da "njihovu zemlju" više neće koristiti seljaci iz drugih općina te je iz natječaja izbacio obitelj Markić iz obližnjih Đurđanaca kao dosadašnje zakupnike. Obitelj Markić je na takvu načelnikovu odluku reagirala izvođenjem 700 grla svoje stoke na zelenu površinu ispred sjedišta Općine Semeljci.

U subotu točno u 10 sati obitelj Markić je svoju stoku pokrenula natrag prema rodnim Đurđancima. Obećali su odmah se vratiti u Semeljce i očistiti sve površine koje je njihova stoka isprljala tijekom petodnevnog prosvjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa