Obavijesti

News

Komentari 186

Krivotvorila oporuku pokojnog muža i uzela dva milijuna kuna

Krivotvorila oporuku pokojnog muža i uzela dva milijuna kuna
2

NEPRAVOMOĆNO JE OSUDILI Humanitarka iz Slavonskog Broda je godinama živjela na visokoj nozi. Naslijedila je tri kuće na moru, BMW i životno osiguranje. Ulovili su je u prevari...

VIDEO

Ružica Marijanović (53) nepravomoćno je u srijedu osuđena na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog krivotvorenja isprave, prijevare i kaznenog djela protiv imovine.

Pokretanje videa...

03:39

Na objavu presude na Općinskom sudu u Požegi nije došla, kao ni Ivan Brezić i Marija Smolčić, koji su svojim potpisima ovjerili oporuku unatoč tome što nisu bili na potpisivanju oporuke od strane pokojnog Modrušana niti im je on izjavio da je to njegova oporuka. Za to su oboje nepravomoćno osuđeni na po godinu dana i šest mjeseci zatvora. Marijanović iza sebe ima brak i izvanbračnu zajednicu.

Pokretanje videa...

00:11

Nakon smrti nevjenčanog supruga Vinka Modrušana odlučila je krivotvoriti oporuku i potpis ostavitelja. U testamentu je navedeno da sva njegova pokretna i nepokretna imovina, kao i novac s više računa, pripadaju njoj. To je, po njezinu zahtjevu, potpisala nepoznata osoba, stavljajući potpis pokojnog Vinka Modrušana. Javni bilježnik je na ostavinskoj raspravi 18. svibnja 2011. donio pravomoćno rješenje o nasljeđivanju kojim je nasljednica Ružica Marijanović.     

Temeljem tog rješenja Ružica Marijanović je za svoga sina pribavila jednu trećinu od 149.000 kuna, a za sebe veću imovinsku korist - pravo na tri nekretnine u Šmriki nedaleko od Crikvenice iz sudskog spora s bivšom suprugom Vinka Modurušana, Mery Sišul. Osim nekretnina osigurala si je polovicu životnog osiguranja nevjenčanog supruga u iznosu od 9428 eura te je s bankovnog računa pokojnika sebi prebacila 80.962 američka dolara, a s kunskog računa 27.410 kuna. I to nije sve, s deviznog bankovnog računa prebacila si je neisplaćene plaće tvrtke Pride Company, policu životnog osiguranja radnika u iznosu od 246.337 dolara. Osim novca uzela je automobil BMW, Serija 1, model 120D Cupe i sve sobne stvari, pribavivši svome sinu nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 49.170 kuna, a sebi imovinsku korist od najmanje 1,9 milijuna kuna, oštetivši time Alena Modrušana, pokojnikovog sina kao zakonskog nasljednika za navedeni iznos te njegovu bivšu suprugu za blizu 19.000 eura. Nakon što je došla do nasljedstva, trošila je šakom i kapom. U krivotvorenu oporuku posumnjali su Mery Sišul, bivša supruga Vinka Modrušana, i njegov sin Alen Modrušan. Tijekom suđenja potpis na oporuci je dva puta grafološki vještačen i u oba puta vještaci su zaključili da je krivotvoren. Cijeli dokazni postupak vodio se pred Općinskim sudom u Požegi jer je Općinski sud u Slavonskom Brodu tražio svoje izuzeće.

Kako doznajemo, protiv Ružice Marijanović osim ovog postupka vodi se još pet parničnih postupaka. Što se tiče ovog predmeta, sad je na potezu drugostupanjski sud, koji izrečenu presudu može smanjiti, potvrditi ili povećati. Marijanović je omiljena u Slavonskom Brodu, o njoj su sugrađani govorili u superlativima. Organizirala je, naime, mnogobrojne humanitarne akcije za pomoć ljudima kojima je bilo narušeno zdravlje ili su se našli u teškim socijalnim prilikama, a angažirala se i u udruzi koja se borila da rafineriju u Bosanskom Brodu spriječe da zagađuje zrak i truje građane Sl. Broda.

Brođane šokirala presuda  

Marijanović, zaposlenica stručne službe u županiji, bila je omiljena u Sl. Brodu. Čak je i Općinski sud u Sl. Brodu tražio izuzeće. Građani, koji je znaju kao veselu osobu uvijek spremnu pomoći, šokirani su cijelim slučajem.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava