Obavijesti

News

Komentari 63

Kudriću osam godina zatvora: 'Presuda će pasti kao kruška'

Kudriću osam godina zatvora: 'Presuda će pasti kao kruška'
1

Joško Božić Kudrić (33) na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je osuđen na osam godina zatvora zbog kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom

VIDEO

Joško Božić Kudrić (33) na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je osuđen na osam godina zatvora zbog kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom u kojoj je život 1. prosinca prošle godine izgubio Nikola Krmek (20).

Kako je obrazložio sudac Slavko Lozina, Kudrić je nanio lake tjelesne ozljede olako misleći da neće dovesti do teških tjelesnih ozljeda kojima je Krmek podlegao u bolnici deset dana nakon ozljeđivanja. Naime Krmek se, nakon što ga je Kudrić tri puta udario šakom u automobilu, žalio kako mu je loše te je pao na pod udarivši glavom u beton.

Kudriću određen je i obavezni psihosocijalni tretman, te mora platiti oko 8500 kuna troškova suđenja. Pri izricanju presude majka preminulog Nikole Krmeka se slomila te je počela glasno jecati. Izveli su je na zrak.

24sata

Sudac Lozina u obrazloženju je istaknuo svjedočenje svjedoka Amela Hadžića koji je bio s njima u atomobilu. O n je kazao kako je Nikola nehotice udario Kudrića tijekom vožnje nakon čega je Kudrić tri puta snažno vratio udarac. Od udarca krv je špricnula na vjetrobransko staklo i strop automobila. Nakon što su se dovezli na TTTS Kudrić je iz pretinca izvadio herion, a Hadžić je izašao van telefonirati. Kad se vratio Krmeku je i dalje išla krv iz nosa, žalio se da mu je loše i tražio je vodu. Odvezli su se 200-ak metara dalje gdje su bila dva muškarca od kojih su zatražili gumu da poliju Nikolu.

Tada je Nikola izašao iz auta, pao na pod i udario glavom u beton. Zatim su ga sva četvorica stavili u automobil, a dvojac ga je odvazao u bolnicu.

- Svaka od te tri lake ozljede mogla je dovesti do gubitka ravnoteže, o čemu je govorio i vještak Antonio Alujević koji nije mogao utvrditi je li i herion uzrok pada. Ali znamo tko je heroin izvadio iz pretinca, optuženik je pridonio svemu dajući mu heroin. Dr. Šarić je vještačenjem utvrdila da optuženik ima poremećaj ličnosti. Od 2003. godine ima 19 pravomoćnih presuda i to za krađe, razbojništva, protupravno oduzimanje slobode, napad na službenu osobu i općeopasne radnje. To je otegotna okolnost u ovom slučaju. Olakotna okolnost jest to što je optuženik pokazao volju i želju da pomogne i čak mu vjerujem da je prolazio kroz crveno da bi ga što prije dovezao u bolnicu. Inače je za ovakvo djelo predviđena kazna od tri do 15 godina – kazao je sudac Lozina naglasivši kako mu se čini da je Kudrić inteligentna osoba koja se razumije u pravo te da ima fizičke predispozicije da bude uspješan u borilačkim vještinama pa mu je žao što je odabrao krivi put.

Nakon izricanja presude Joško Božić Kudrić uzeo je riječ zatraživši da mu što prije pošalju presudu i obrazloženje kako bi se što prije mogao žaliti.

- Presuda će vam pasti kao kruška - dobacio je Kudrić sucu Lozini na odlasku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.