Obavijesti

News

Komentari 35

Lampaši za Vukovar svijetlit će cijelom Vukovarskom ulicom

Lampaši za Vukovar svijetlit će cijelom Vukovarskom ulicom
1

Na Dan sjećanja, 18. studenog, u crkvi Sveta Mati Slobode, u 19 sati, održat će se misa za sve branitelje, nakon koje će slijediti i koncert naziva “Bogu i domovini”

VIDEO

Lampaši duž Ulice grada Vukovara i ove će godine podsjećati na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Najavili su to branitelji iz Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske, koji su s aktivnostima povodom Dana sjećanja, koji se obilježava 18. studenog, već započeli.

- Naš program traje još od 8. studenog, kad smo posjetili Vukovar i tamo zapalili svjetlo mira, simbol povezanosti Vukovara i Zagreba. Do 17. studenog traju Dani Domovinskog filma u kinu Tuškanac, a jučer je u Vukovar krenula i kolona mladih biciklista - objasnio je Milan Zanoški iz Kluba veterana te dodao kako će se samo središnje događanja, paljenje lampaša, održati u ponedjeljak, 17. studenog, u 18 sati. 

Devet kilometara lampaša: Od Trešnjevačkog trga do Ulice grada Gospića

Kako je najavio Zanoški, lampaši će se paliti u dužini od devet kilometara, od Trešnjevačkog trga do Ulice grada Gospića, a tom se svečanom činu, pod geslom “I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar”, moći će se pridružiti svi zainteresirani.

- Nakon toga kod sjevernog dijela fontana održat će se kratki program u čast žrtvama - rekao je Zanoški te dodao kako će se na sam Dan sjećanja, 18. studenog,  u crkvi Sveta Mati Slobode, u 19 sati, održati misa za sve branitelje, nakon koje će slijediti i koncert naziva “Bogu i domovini”. 

Lampaši će se paliti i u Dubravi, u Vukovarskoj ulici, 17. studenog, od 16.30 sati, najavili su branitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.