Obavijesti

News

Komentari 49

Lavrov i Kerry razgovarali su o Alepu, a ofenziva se nastavlja

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i američki državni tajnik John Kerry telefonski su razgovarali o normalizaciji stanja u Alepu, objavilo je u nedjelju rusko ministarstvo vanjskih poslova.

VIDEO

Rusko je ministarstvo priopćilo da je razgovor dvojice političara održan u subotu, kada su ruski borbeni zrakoplovi u velikoj ofenzivi bombardirali pobunjenička područja Alepa.

Režimske snage i njihov ruski saveznik nastavljaju u nedjelju vojnu ofenzivu kako bi u potpunosti preuzeli kontrolu nad tim gradom u Siriji, odnosno nad onim njegovim dijelom koji je još u rukama pobunjenika.

Od 22. rujna, vojna operacija omogućila je provladinim snagama da pomalo osvajaju teren od pobunjenika, a u bombardiranju njihovih ciljeva poginuli su deseci civila.

UN je u nedjelju priopćio da su sirijski civili koji trpe bombardiranja Alepa suočeni s "razinom divljaštva koju ne bi trebalo doživjeti ni jedno ljudsko biće".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koordinator UN-ove hitne pomoći Stephen O'Brien pozvao je na hitnu pomoć kako bi prestala bombardiranja Alepa u kojem se u dijelu pod režimskim snagama nalazi 250.000 osoba. To je "pakao na zemjli", rekao je on.

U već ionako katastrofalnom stanju s medicinskom pomoći u pobunjeničkim četvrtima Alepa, u subotu je pogođena najveća bolnica u tom sektoru, drugi put ovaj tjedan. "Zdravstveni sustav sveden je na ništa", rekao je O'Brien, dodajući da se bolnice gađaju jedna za drugom. Pozvao je zaraćene strane da omoguće evakuaciju civila koji trebaju hitnu pomoć.

I zalihe hrane i vode vrlo su niske u Alepu, kaže UN.

Alep je od 2012. podijeljen na zapadni sektor pod kontrolom  režima i istočne četvrti koje su u rukama pobunjenika. Taj je grad postao ključni front sirijskog sukoba u kojemu je poginulo više od 300.000 ljudi u pet godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.