Obavijesti

News

Komentari 162

Lije k'o iz kabla: Nevrijeme u cijeloj Hrvatskoj, pada i tuča

Lije k'o iz kabla: Nevrijeme u cijeloj Hrvatskoj, pada i tuča
34

Zagreb je jutros 'probudilo' grmljavinsko nevrijeme s kišom, koja je mjestimice i u pojedinim dijelovima grada bila pomiješana s tučom. I Karlovac je pogodila tuča...

VIDEO

Nakon lijepih i sunčanih dana koje nam je donijelo bablje ljeto, velik dio Hrvatske srijedu je dočekao uz obilnu kišu i grmljavinu već od ranih jutarnjih sati.

Zagreb je jutros probudilo grmljavinsko nevrijeme s kišom, koja je mjestimice i u pojedinim dijelovima grada bila pomiješana s tučom te padala toliko gusto da su automobili i autobusi praktički morali stati uz cestu. Obilna kiša otežava vidljivost i jako usporava promet zbog čega se stvaraju velike gužve. Pješacima je sigurno najgore jer se na kolnicima stvaraju pravi 'mali bazeni' koje je veliki problem prijeći. Uz to, puše i vjetar, pa ni kišobrani baš ne pružaju veliku zaštitu.

Tuča veličine lješnjaka u Karlovcu

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom jutros je prije sedam sati zahvatio Karlovac, Duga Resu, te područje općina Netretić i Lasinje . Padala je tuča veličine lješnjaka.

VIDEO

Velike količine kiše na kolnicima su stvorile „jezerca i potoke“ što je stvaralo teškoće u prometu , a na širem području Karlovca vjetar je nosio krovove s kuća, te rušio stabla. Vatrogasci JVP-a Karlovac obilaze teren i saniraju štete, javlja karlovački Centar 112.

VIDEO

Kiša ne prestaje sve do vikenda

Jesen je očito pokucala na vrata, a sljedeća tri dana nalazit ćemo se pod ciklonalnim utjecajem pa će kiše, mjestimice i obilnije,  biti u mnogim krajevima.

Tijekom dana čeka nas promjenljivo, na sjevernom Jadranu te u zapadnoj unutrašnjosti i većinom oblačno vrijeme s povremenom kišom. Kiša će biti češća, ponegdje i obilnija na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru te središnjoj Hrvatskoj, a najmanje je se očekuje u južnoj Dalmaciji. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren, većinom jugozapadni, a na Jadranu jugo, u Dalmaciji i jako. Najviša temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 25°C.

U četvrtak bez promjene. Promjenljivo, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom . Mjestimice su moguće i izraženije oborine, osobito na sjevernom Jadranu. Vjetar slab, na Jadranu uglavnom umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Sve do petka promjenljivo uz povremenu kišu koja može biti i izraženija. Za vikend suho i sunčanije. Temperatura u daljnjem blagom padu.

Jaka kiša usporava promet u Zagrebu

Zbog obilne kiše vozi se znatno sporije na cijelom gradskom području , na nekim dionicama uz česta zaustavljanja , ali linije ne mijenjaju trase, priopćio je ZET oko 8.30 sati.

Ranije je bilo poteškoća u autobusnom prometu, ali i tramvajskom prometu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.