Obavijesti

News

Komentari 12

"Ludi mesar" iz Clevelanda je smaknuo i obezglavio 12 ljudi

"Ludi mesar" iz Clevelanda je smaknuo i obezglavio 12 ljudi
5

'Ludi mesar' iz Clevelanda svim je žrtvama rezao glave. Često bi im i raskomadao tijela, ponekad ih rezao na pola. Uzorci smrti u većini slučajeva bila je dekapitacija

VIDEO

U novom specijalu 'Nikad otkriveni ubojice' donosimo vam priče koje su šokirale javnost i navele na mnoge špekulacije o mogućim počiniteljima i motivima ubojstava. Unatoč opširnim istragama ovi zloglasni monstrumi nikad nisu pronađeni...

'Ludi mesar' iz Kingsbury Runa , poznat i kao ' Torzo ubojica' iz Clevelanda , bio je neidentificirani ubojica koji je ubio i obezglavio najmanje 12 žrtava na području Clevelanda, u američkoj državi Ohio, tijekom 1930-ih godina prošlog stoljeća.

Iako se sigurno zna da je ubio 12 ljudi, nedavne istrage pokazuju da je njihov broj možda i veći.

Zločine je počinio između 1935. i 1938. godine na području Clevelanda, no neki, poput glavnog clevelandskog detektiva Petera Meryloa, vjeruju kako je bilo još žrtava koje je 'Ludi mesar' ubio u Pittsburghu i Youngstownu . Također, smatra kako je ubijao kroz duži niz godina - od 1920-ih do 1950-ih.

Isti ubojica ubijao i 50-ih godina?

Dva slučaja posebno su zaintrigirala istražitelje koji su uočili detalje za koje su vjerovali da dokazuju da je počinitelj upravo manijakalni 'Ludi mesar'.

Riječ je o slučaju nepoznate žene koju su mediji prozvali 'Dama s jezera' , pronađene 5. rujna 1934 ., te slučaju ubojstva Roberta Robertsona čije je tijelo pronađeno 22. srpnja 1950. godine.

Identiteti žrtava u većini slučajeva nisu otkriveni

Žrtve su obično bile skitnice čiji identiteti nikada nisu otkriveni , iako je bilo nekoliko iznimaka. Žrtve broj 2, 3 i 8 bili su Edward Andrassy, Flo Polillo i vjerojatno Rose Wallace .

Svima im je zajedničko da su bili pripadnici dna društvene ljestvice te lak plijen u Clevelandu, kojeg je tada, kao i većinu gradova u SAD-u, uništila Velika ekonomska kriza '30-ih godina. Bez zaposlenja i prihoda, žrtve 'Ludog mesara' živjele su u područjima Clevelanda koja su bila prepuna trošnih baraka, poznatima i kao Cleveland Flats.

VIDEO

Svima rezao glave, muškarce i kastrirao

'Torzo ubojica' svaku svoju žrtvu ostavio je obezglavljenu. Često bi i raskomadao tijela nesretnika, ponekad rezanjem na pola. Uzorci smrti u većini slučajeva bila je dekapitacija.

Svoje muške žrtve bi redovito kastrirao , a neke analize pokazale su da je tijela tretirao i kemikalijama. Mnoga su pronađena u vrlo raspadnutim stanjima pa su istražitelji zaključili kako su se ubojstva dogodila prije dužeg vremena, ponekad i prije više od godinu dana. Identifikacije trupala bile su stoga gotovo nemoguće jer odrubljene glave ubijenih najčešće nikada nisu pronađena.

Prva žrtve bili su muškarci, jednom je odstranio spolne organe

Vjeruje se da je prva žrtva bio neidentificirani muškarac čije je tijelo pronađeno 23. rujna 1935. godine na Jackass Hillu, u predjelu Kingsbury Run. Nikada nije razjašnjeno o kome je riječ. Pronađeno je tijelo bez glave , ali je ona kasnije ipak pronađena. Istražitelji su isprva ocijenili kako je ubijen sedam do deset dana ranije. Kasnije su prema stupnju raspadnutosti tijela promijenili mišljenje te zaključili da je muškarac vjerojatno ubijen u kolovozu 1935. godine.

Istog dana nađeno je i obezglavljeno tijelo Edwarda W. Andrassyja . Bilo je odbačeno samo desetak metara od tijela prve žrtve. Glava žrtve je pronađena, a muškarac je bio i emaskuliran, odnosno odstranjeni su mu penis i testisi.

U središtu Clevelanda 26. siječnja 1936. godine otkriveno je također obezglavljeno tijelo Florence Genevieve Polillo . Bila je raskomadana , a njezinu glavu nikada nisu  pronašli.

Od tada pa do veljače 1937. godine u raznim dijelovima Clevelanda pronađena su još tri muška tijela te dva ženska , sva bez glave.

5. lipnja 1936.  godine pronađeno je tijelo muškarca u srednjim 20-im godinama. Na tijelu je imao šest neobičnih tetovaža , od kojih su dvije bile imena 'Helen i Paul' te inicijali W. C. G. Na boksericama muškarca bili su inicijali J. D. Unatoč obdukciji, muškarac nikada nije identificiran.

VIDEO

Ispod mosta našli tijelo jedine tamnopute žrtve

Tijelo vjerojatne osme žrtve poznato je i kao ''Dama s jezera'' pronađeno je na plaži Euclid, na obali jezera Erie , na istom mjestu kao i tijelo koje je pronađeno tri godine ranije , u odvojenom slučaju. Istražitelji nisu povezali ta dva ubojstva.

Samo četiri mjeseca kasnije ispod mosta Lorain-Carnegie pronađen je leš jedine tamnopute žrtve . Tijelo žene bilo je obezglavljeno te je nedostajalo jedno rebro . Glava je pronađena, a nakon pronalaska istražitelji su zaključili da je žrtva ubijena prije više od godine dana.

Pretpostavlja se da je riječ o Rose Wallace . Policija je usporedila otiske zubala žene i mladića koji ih je uvjeravao da poznaje ženu te da je ona njegova majka. Ipak, točna identifikacija nikada nije ostvarena jer je zubar koji je liječio ženu umro godinama prije pronalaska njezina tijela. Nije se podudaralo ni vrijeme smrti jer je zaključeno da je žena ubijena godinu dana ranije, a Rose Wallace vodila se nestalom oko 10 mjeseci.

Iz rijeke izvukli dva tijela, dijelove žene našli u jutenoj vreći

Uslijedio je leš muškarca koji je iz rijeke Cuyahoga izvučen 6. srpnja 1937. godine .

U istoj rijeci devet mjeseci kasnije, 8. travnja 1938. , uočena je ljudska potkoljenica . Tek nakon mjesec dana pronađeno je i bedro. Istražitelji su detaljno pretražili područje te našli jutenu vreću u kojemu je bio prepolovljen ženski torzo, drugo bedro i stopalo. Svi dijelovi su pripadali istoj žrtvi. Glava i ostatak tijela nikada nisu nađeni, a raskomadana žena jedina je žrtva koja je bila drogirana.

16. kolovoza 1938. godine na smetlištu Lakeshore u istočnoj 9. ulici otkriveni su muški i ženski leš. Žena je bila bez glave, koja je kasnije pronađena, kao i muškarčeva koja je bila u limenoj kanti. Niti jedna žrtva nije identificirana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.