Obavijesti

News

Komentari 12

Majka ga prošvercala: Najmlađi terorist na liječenju u Švedskoj

Majka ga prošvercala: Najmlađi terorist na liječenju u Švedskoj
3

Postoje sumnje da se četverogodišnji Isa Dare, poznatiji i kao Jihadi Junior, trenutno nalazi u Švedskoj. Prošli su kroz devet država koristeći tuđi identitet

VIDEO

Isa (4) je poznat javnosti po dva užasavajuća videa u kojima drži bombu i detonira automobil u kojem su zarobljenici vičući: "Allahu Akbar!".

Dječak se razbolio i liječnici mu u Siriji nisu mogli pomoći. Zato ga je majka odvela na dug put do Švedske, a nikome nije jasno kako joj je to pošlo za rukom. Vjerojatno je koristila tuđi identitet, prenosi The Sun.

Dječak i njegova majka Grace Dare doputovali su iz Sirije u Veliku Britanije 2012. godine kada se ona udala za Abdula Bakra, pripadnika ISIS-a. Abdul, koji je poginuo 2014. godine, je proveo djetinjstvo u Švedskoj pa se pretpostavlja da je Dare zato Isu povela baš tamo, javlja Daily Mail.

Djed dječaka je dao intervju ranije ove godine u kojem je kazao da je prijavio Grace barem tri puta policiji. A upitan da li vjeruje da Isa zna što viče u videu odgovorio je da maleni ne zna što govori i da mu je ispran mozak.

- On je maloljetan. Ima manje od pet godina. Pod utjecajem je ISIS-a. Premalen je. To je propaganda. Iskorištavaju malog dječaka. Koriste ga kao štit. - izjavio je nesretni djed.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...