Obavijesti

News

Komentari 296

Majka je vrlo loše: Beba stara 22 dana ugušila se u kolijevci

Majka je vrlo loše: Beba stara 22 dana ugušila se u kolijevci
1

Beba je umrla prošlog tjedna. Nakon smrti novorođenčeta policija je uhitila majku (35), koja je u to vrijeme bila na tulumu na kojem je slavila prijateljičin rođendan

VIDEO

Obdukcija, koju je obavio Zavod za sudsku medicinu na zagrebačkoj Šalati, pokazala je da je uzrok smrti bebe stare 22 dana s područja Zagreba gušenje.

Kako doznajemo, dijete je u kolijevci bilo u takvom položaju zbog kojeg je došlo do gušenja.

Podsjetimo, beba je preminula prošlog tjedna. Nakon smrti novorođenčeta policija je uhitila majku (35), koja je u to vrijeme bila na tulumu na kojem je slavila prijateljičin rođendan.

- Ona je u srijedu navečer bila na rođendanu. Beba nije bila sama, nego smo mi bili s njom, rekao nam je brat 35-godišnjakinje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:28

Majka je u stanu od 26 četvornih metara živjela s ocem, bratom i četvero djece, od kojih najstariji sin ima osam godina. Kobne noći djevojčica je spavala u svojem krevetiću. Odjednom su primijetili da malena više ne diše.

- Prvo sam nazvao sestru, a onda i Hitnu pomoć. Možete misliti kako joj je bilo - rekao nam je brat.

Nakon što je došla kući i vidjela bebu, bila je van sebe. Brat je kazao kako su im prvo rekli kako je u pitanju sindrom iznenadne smrti dojenčadi, poznatiji kao smrt u kolijevci, te da tu nitko nije mogao ništa poduzeti.

Smrt u kolijevci?

Pedijatrica Andrea Bošnjak Lazarić kaže kako je to prva stvar na koju se obično posumnja kad umre tako malo dijete.

- Najosjetljivija su djeca u prva tri mjeseca. Često uzrok može biti neka srčana bolest ili metabolički poremećaj koji nije dijagnosticiran, a može dovesti do smrti u roku od nekoliko sati - kaže nam dr. Lazarić.

Zanemarivala djecu?

Majku su kazneno prijavili da je od 2014. zanemarivala svoje roditeljske dužnosti, a sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu odredila joj je jednomjesečni pritvor kako ne bi ponovila kazneno djelo ili pokušala utjecati na svjedoke. Utvrdi li se da je kriva, prijeti joj od tri do 15 godina zatvora.

Obitelj će tražiti skrbništvo

Brat osumnjičene nije nam znao objasniti zbog čega mu sestru, za koju tvrdi da je bila samohrana majka koja je dobro brinula o svojoj djeci, sumnjiče i za zanemarivanje ostalo troje djece.

- Upravo sam ih posjetio u Domu. Razgovarao sam s ocem i mi smo spremni, ako do toga dođe, zatražiti skrbništvo nad njima - rekao nam je brat.

U Centru za socijalnu skrb potvrdili su nam kako su djeca žurno zbrinuta te kako su im osigurali skrb izvan obitelji koja je, kažu, korisnik zajamčane minimalne naknade te su joj povremeno odobravane jednokratne naknade.

Majka je u lošem stanju

Od ljudi koji bliski majci doznajemo kako još nije ni svjesna što se točno dogodilo. Ona je u vrlo lošem psihičkom stanju, zbog čega je u međuvremenu završila u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj cesti.

- Ako je istina da je djecu zanemarivala od 2014. godine, kako stoji u kaznenoj prijavi, što su onda sve te godine radile institucije? Što su radili centar za socijalnu skrb, škola, vrtići i svi ostali koji bi trebali voditi računa o dobrobiti djece - pitaju se. 

Dodaju da djeca nisu bila sama nego su bila pod nadzorom njihova djeda i ujaka. Upravo su je oni kobne večeri “otjerali” da ide van zabaviti se jer je većinu vremena provodila s djecom.

- Oni su uplakani. Nije im jasno zbog čega je ona uopće u pritvoru - kaže naš sugovornik.

Očeve djece nisu viđali

Zgrada u kojoj žive sagrađena je za radnike nekadašnje tvornice na širem zagrebačkom području. U zgradi uglavnom žive nekadašnji radnici koji su otkupili stanove. U tom stanu, kažu susjedi, njezina obitelj stanuje najmanje 15 godina. Iako o majci ne mogu mnogo reći, za njezina oca i brata kažu da su vrijedni i pošteni.

- Ta su djeca uvijek bila čista i uredno obučena, a najstariji je redovito išao u školu. Nikad s njima nije bilo problema - rekao nam je susjed koji je bio u šoku nakon što je čuo što se dogodilo.

Majka djece, koliko zna, nije radila i navodno je od Grada zatražila naknadu kao majka odgojiteljica. Očeve djece nisu viđali niti znaju išta o njima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor