Obavijesti

News

Komentari 1

Makarska pod dimom: Požar na Biokovu gase i dva kanadera

Makarska pod dimom: Požar na Biokovu gase i dva kanadera
2

U četvrtak se bura smirila na području Makarskog primorja te su vatrogascima u pomoć pristigli kanaderi koji cijelo jutro gase požar na Biokovu

VIDEO

U četvrtak ujutro Makarska se "probudila" obavijena dimom koji se širio sa opožarenih vrhova Biokova. Požar koji je buknuo u utorak poslijepodne na planini Biokovo na predjelu Veliki Šibenik (1467 m) i koji je u srijedu u kasnim poslijepodnevnim satima stavljen, kako nam je to potvrdio Dražen Glavina vatrogasni zapovjednik, pod kontrolu u četvrtak ujutro ponovno je aktivan.Tijekom cijelog dana srijede požar su, u teškim uvjetima gasili vatrogasci uz pripadnike GSS, PP Biokovo i Hrvatskih šuma.

Zbog jake bure vatrogascima pomoć tijekom jutra nisu mogli pružiti kanaderi koji su tek dva puta ispustili vodene bombe i napustili požarište. Pomoć im je pružao helikopter koji je prenosio opremu i vodene kruške. Izgorjelo je oko sedamnaest hektara sitnog raslinja i borove šume.

Svi rubni dijelovi požarišta kako nam je kasno u srijedu navečer potvrdio vatrogasni zapovjednik Glavina su natopljeni vodom, ali da još uvijek vatra tinja u požarištu zbog gustog raslinja i visoke trave. Vatrogasci su u srijedu navečer povučeni sa teško pristupačnog planinskog terena zahvaćenog vatrenom stihijom jer je požar bio pod kontrolom. Nažalost očito se tijekom noći vatra proširila i razbuktala.

U četvrtak se bura smirila na području Makarskog primorja te su vatrogascima u pomoć pristigli kanaderi koji cijelo jutro gase požar na Biokovu. Dok ovo javljamo zahvaljujući kanaderima dim je sve manji što upućuje da se vatrena stihija kontrolira.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"