Obavijesti

News

Komentari 240

Mamić: 'Lukin iskaz je divan, a sve ovo je jedna velika farsa...'

Mamić: 'Lukin iskaz je divan, a sve ovo je jedna velika farsa...'
1

U Londonu smo dogovarali samo podjelu temeljem građanskog ugovora između mene i njega. Tu je početak i kraj priče, sve ostalo je velika predstava, gnjusna, u kojoj se cijeli sustav navalio meni na leđa, tvrdi Mamić

VIDEO

Nakon svjedočenja Luke Modrića na Županijskom sudu u Osijeku, gdje se sudi Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru da su iz Dinama izvukli najmanje 116 milijuna kuna, novinarima se ispred suda obratio Zdravko Mamić koji tvrdi da Modrić nije promijenio svoj iskaz.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zdravko Mamić nakon suđenja: "Ovo je sve velika, gnjusna prestava u kojoj se cijeli sustav obrušio na mene." Više na http://bit.ly/2s5FlOK Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata on 13. lipnja 2017

- Luka nije promijenio iskaz. Imao sam uvid u njegov iskaz. Njegov iskaz je nešto najdivnije i najpoštenije što je ikad bilo. Uvalili su mu jednu rečenicu koju on nikada nije rekao. On je danas rekao da je to laž i da to nije istina. Mi smo u Londonu dogovarali samo podjelu temeljem građanskog ugovora između mene i njega. Tu je početak i kraj priče, sve ostalo je velika predstava, gnjusna, u kojoj se cijeli sustav navalio meni na leđa - rekao je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Modrić je pričao vrlo temeljito o našem odnosu, pričao je o građanskom ugovoru između mene i njega, pričao je o tome da sam ulagao u njega, investirao, kupio mu opremu i automobil. Ovdje je ispitano 68 svjedoka i svi su svjedoci optužbe, a ni jednu jedinu rečenicu još nitko nije rekao na štetu nas okrivljenika. Vidite da je to jedna velika farsa - kazao je Mamić. 

Upitan je zašto mu je Modrić predavao gotovinu. 

A koja je druga mogućnost, osim s računa na račun ili gotovina - kazao je Mamić.

Objasnio je zašto Modrić nije imao svoj primjerak građanskog ugovora.

- U građanskom ugovoru je bila klauzula da su ugovori pohranjeni i da se mogu vidjeti samo uz prisustvo jedne ili druge strane, kako se ne bi s njime manipuliralo. Imao sam dva ugovora s Modrićem, ugovor o ulaganju i ugovor o zastupanju. Prvi je potpisan kad je imao 14 godina, a drugi kad je postao punoljetan. Samo ta dva ugovora su između nas bila, a drugo su ugovori između Luke i Dinama, njih je bilo dva i dva aneksa ugovora i jedan sporazum u kojem je definiran financijski sporazum između njega i Dinama nakon odlaska u Tottenham - kazao je Mamić.

- Nema sugestije, nesugestije ili navijanja. Samo trebate pogledati spise i nema nikakvih problema. Luka je danas sve jasno rekao. Naravno da mi je lakše. Ja da sam Luka Modrić, ja bih zagrmio onog trenutka kada je Mamić završio u zatvoru. Luka je čestit čovjek i nema tog čovjeka koji bi na njega utjecao. On je htio da se sve riješi na neki gospodski, civilizirani način - kazao je Mamić. 

Na pitanje oko antidatiranja aneksa ugovora Mamić drži da je riječ o čistoj manipulaciji.

- Luka ništa ne spori, na svim ugovorima je Lukin potpis, on je rekao da imali smo dogovor i mi smo to potpisali. Ja pitam javnost zašto ste to sve spori. Vi mediji bi trebali donositi sud. Vi ste korektivi svega. Na prvu raspravu sam donio 100 ugovora između igrača i Dinama. Znate što je u njima zajedničko? To da su igrači dobivali novac u inozemstvo i da nitko nije platio lipu poreza u Hrvatskoj. I kada je Mamić odlučio da se to promjeni i da Lovren i Modrić plate porez u Hrvatskoj, to vama nije drago - kazao je Mamić.

- Ne znam što bi trebalo. Bio sam investitor dok nisam bio u Dinamu. Potpisao sam ugovore sa 100-tinjak dječaka i uložio u njihov razvoj. Od njih sto, nekoliko ih je uspjelo napraviti karijeru i ja sam na tome zaradio neki novac. Ne znam što je sporno. Uz to, prije mene su svi dobivali novac u inozemstvo i nitko nije plaćao porez u Hrvatskoj - ustvrdio je Mamić.

- Prelazak Kranjčara u Hajduk investirali su Frane Pašalić i Igor Štimac, i onda kad je čovjek prodan dobili su svoj dio novca od transfera. I to je potpuno normalno. A u mom slučaju nije. Stvarno ne znam.  Hvala vam puno, vidimo se sutra. Ljubim vas sve - rekao je Mamić i otišao.

U srijedu će poziciju svjedoka preuzeti igrač Liverpoola Dejan Lovren. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a