Obavijesti

News

Komentari 89

Manje marže: 'Prodajem gorivo jeftinije i od toga dobro živim'

Manje marže: 'Prodajem gorivo jeftinije i od toga dobro živim'
1

Kod Željka Vincetića i KonzumBenza cijene su redovno niže desetak lipa po litri nego na ostalim crpkama. Vincetić kaže kako mu je zarada sasvim dovoljna da dobro živi

VIDEO

Te marže ja mogu samo sanjati! Naše su znatno niže, ali ne poslujemo na granici isplativosti.

Kaže nam to Željko Vincetić, vlasnik benzinske postaje Plinski centar Zagreb nakon otkrića 24sata da nam trgovci gorivom ubiru čak 95 lipa u litri benzina te čak 1,15 kuna na litri dizela.

Kako smo u utorak objavili, iako cijene goriva u Hrvatskoj konstantno padaju, zadnje dvije godine povećava se zarada trgovaca jer su povećali svoje marže. Stručnjaci upozoravaju da je, uz visoka davanja državi, i to razlog zbog kojeg nemamo još jeftinije gorivo. Prije dvije godine je izmijenjen zakon i trgovci sami formiraju cijene. Do početka 2014. godine im je zarada po litri bila ograničena na 66 lipa. Na Vincetićevoj crpki su cijene po litri u prosjeku niže od 10 do 15 lipa nego na većini ostalih postaja velikih igrača poput Ine, Croduxa, Lukoila, Petrola, Tifona... Jedini koji imaju slične, niže cijene goriva, su četiri postaje KonzumBenza, koje posluju u sklopu najvećeg hrvatskog trgovačkog lanca Konzuma.

- Nama je ovo što prodam sasvim dovoljno da živim kao čovjek sa svojom obitelji. Spavam mirno kao puh jer nikome ne kasnim s plaćanjem, ne dugujem ni lipe nikome i na vrijeme isplaćujem plaće radnicima. Moja logika je jednostavna, u okolici je deset benzinskih postaja i kupac mora znati zašto k nama dolazi - kaže nam Vincetić.

I cijene autoplina su kod njega redovito niže od konkurencije.

Ipak i on ističe da su najveća prepreka nižim cijenama goriva u Hrvatskoj visok udio koji se iz svake litre daje državi kroz trošarine i PDV. To čini više od 60 posto cijene svake litre.

Nakon poskupljenja u utorak cijene eurosupera 95 su se na većini postaja kretale oko 8,40 kuna, a eurodizela oko 7,60 kuna. KonzumBenz jedini ne mijenja cijene utorkom nego srijedom, pa kad gorivo poskupi, kod njih još jedan dan vrijedi niža cijena. Danas će kod njih biti kao i kod Vincetića, eurosuper za 8,31 kunu i eurodizel za 7,50 kuna.

Iz Agrokora, u čijem su sastavu crpke, nisu nam htjeli komentirati svoju politiku marži. Poručili su da je njihova poslovna politika omogućiti kupcima u prosjeku 10 lipa niže cijene.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH