Obavijesti

News

Komentari 97

Gotovina: Okrenimo se sada budućnosti, rat je povijest

Gotovina: Okrenimo se sada budućnosti, rat je povijest
3

Imali smo ratnu Oluju, a ovo je bila pravna Oluja. Ali, rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti svi zajedno, rekao je Gotovina na što je dobio ogroman pljesak

VIDEO

Nakon što su sletjeli na Pleso, hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač stigli su na trg bana Josipa Jelačića gdje ih je dočekalo oko 100.000 ljudi.  Ni Markač ni Gotovina nisu uspjeli suspregnuti suze kada su se popeli na pozornicu.

- Sretni smo da smo večeras svi zajedno, ovo je naša zajednička pobjeda. Imali smo ratnu Oluju,a ovo je bila pravna Oluja. Ali, rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti svi zajedno - rekao je Gotovina na što je dobio ogroman pljesak i skandiranje. 

Gotovina se zatim zahvalio institucijama hrvatske države koje su bile s njima sve ovo vrijeme, što je dočekano s velikim zvižducima. 

- Zahvalan sam i instituciji predsjednika Republike,  predsjedniku Vlade, ministru obrane, pravosuđa i posebno hrvatskom veleposlanstvu u Den Haagu koje je cijelo vrijeme bilo s njima i pružalo im podršku. 

- Budućnost je pred nama, u našim rukama, i mi smo svi zajedno. Hvala vam i sretno - zaključio je Gotovina. 

Nakon njega, masi se obratio i Markač. 

- Pvo moram zahvaliti svima vama koji ste bili uz nas kada nam je bilo najteže. U srcu uvijek sam nosio svoju Domovinu, a domovina ste svi vi. Znao sam da nisam sam, i bilo mi je puno lakše. Znao sam da nije bilo zločinačkog poduhvata, i da smo časno oslobodili svoju domovinu. Sretan sam da će u budućnosti svaki Hrvat i njegovi nasljednici bilo gdje u svijetu reći: Imamo svoju domovinu i oslobodili smo je bez ikakve mrlje - rekao je Markač. 

- U ratu smo izvojevali prekrasnu pobjedu koja ulazi u svjetske anale vojnih pobjeda. Tu će pobjedu izučavati, ali od sada bez ikakve mrlje. Hrvatska je slobodna, Hrvatska je stvorila časnu vojnu silu koja je pobijedila agresora i izborila svoju slobodu. Neka se ljudi dive ljepotama naše zemlje. Zahvaljujem svima kojima su bili uz nas i u domovini i izvan nje. Duboko od srca veliko vam hvala, živio hrvatski narod i domovina, zauvijek - rekao je Markač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...