Obavijesti

News

Komentari 47

McCain: Putin veća prijetnja globalnoj sigurnosti nego ISIL

McCain: Putin veća prijetnja globalnoj sigurnosti nego ISIL
1

McCain je rekao da vjeruje kako Trumpov tim za nacionalnu sigurnost razvija strategiju koja će dovasti do "pobjede" u Afganistanu, te da Trump ima veliko povjerenje u taj tim

VIDEO

 Američki senator John McCain rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin veća prijetnja globalnoj sigurnosti nego ekstremistička organizacija Islamska država (ISIL), te je upozorio da će američki Senat uvesti sankcije protiv Moskve zbog njezine navodne umiješanosti u američke izbore.

McCain, jedan od vodeći vanjskopolitičkih glasova u Kongresu, kazao je u razgovoru za australsku televiziju ABC da misli da je Putin "prva i najvažnija prijetnja, više nego ISIL".

Dodao je da nema dokaza da su Rusi uspjeli promijeniti izborne rezultate na predsjedničkim izborima u SAD-u, ali je naglasio da je sigurno da su pokušali utjecati na izborne rezultate u drugim zemljama, kao na primjer u Francuskoj.

"Gledam na Rusiju kao na najveći izazov koji je pred nama. Stoga trebamo pojačati sankcije i nadam se da ćemo u nastavku rada, Senat nastaviti s donošenjem protiv Rusije i uvesti druge kaznene mjere zbog ruskog ponašanja", rekao je McCain, koji predsjeda senatskim Odborom za oružane snage.

McCain, koji je bio kritičan prema predsjedniku Donaldu Trumpu, rekao je da vjeruje kako Trumpov tim za nacionalnu sigurnost razvija strategiju koja će dovasti do "pobjede" u Afganistanu, te da Trump ima veliko povjerenje u taj tim.

"Vjerujem da većinu vremena on prihvaća njihove savjete. Mogu li reći da on to uvijek čini? Ne, to ne mogu reći. I zabrinjava li me to? Da, zabrinjava me", rekao je McCain.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.