Obavijesti

News

Komentari 150

Spojili se 'nebo i zemlja': Od jutros nevrijeme diljem obale

Spojili se 'nebo i zemlja': Od jutros nevrijeme  diljem obale
116

Kiša i vjetar nikako da prestanu: U Zadru je Kalelarga pod vodom, na Silbi i Istu su pale rekordne količine kiše. Poplavljena je i Novalja, obilna kiša je 'demolirala' plažu

VIDEO

Loše i nestabilno vrijeme s kišom, često obilnom, i jakim vjetrom nikako da prestane 'harati' po Hrvatskoj .

Od utorka u 7 sati do srijede u 7 sati, prema podacima DHMZ-a, osobito obilne kiše bilo je na Silbi , gdje je palo 217,5 litara kiše po četvornome metru, što je oko četvrtine prosječne količine za cijelu godinu. Na Istu su, pak, pale 294 litre , što je rekordna 24-satna količina oborine u srpnju. Pritom je na Silbi jučer od 7 do 17 sati, kada je obavljeno izvanredno mjerenje, palo 114,2 litre, a od 17 sati do utorka u 7 sati novih 103,3 litre. Prosječna godišnja količina je oko 843 litre po četvornome metru, a do utorka je tijekom srpnja palo oko 330 litara .

Nasukala se jedrilica na Hvaru

Jedrilica duga skoro 15 metara nasukala se na hridi u srijedu kod Milne na Hvaru . Plovila je pod hrvatskom zastavom, a na njoj je bio skiper M.M., državljanin Njemačke koji nije ozlijeđen. Jedrilica je bila vezana nedaleko mjesta nasukavanja, ali je vjerojatno, uslijed jakog vjetra, popustio vez i jedrilica je završila na stijenama. Na njoj su nastale rupe kroz koje je prodrlo more pa su stigli vatrogasci koji su ispumpali vodu kako bi se jedrilica mogla otegliti.

Nevrijeme u Zadru 'spojilo nebo i zemlju'

U okolici Zadra mještani navode kako je nevrijeme u utorak poslijepodne 'spojilo nebo i zemlju' , a ni u srijedu ujutro nije prestalo. Prema fotografijama čitatelja, u Zadru je Kalelarga doslovce poplavljena .

Novalja poplavljena: Obilna voda demolirala plažu

Nezapamćeno nevrijeme poharalo je Novalju i okolicu u utorak tijekom noći. Kiša praćena grmljavinom i jakim vjetrom uzrokovala je dosta materijalne štete . Srećom, ozlijeđenih nema. Kiša je poplavila kuće, ulice i plaže .

Stvarno je bilo strašno. Ovakvo nevrijeme se ovdje ne pamti, rekli su iz DVD-a Novalja

- Imali smo više od 15 intervencija ispumpavanja vode iz kuća i podruma. Stvarno je bilo strašno. Ovakvo nevrijeme se ovdje ne pamti - rekli su iz DVD-a Novalja.

Velika količina vode koja se spustila s brda ispod zemlje ' demolirala' je plažu u Vidalićima kraj Novalje .

- Sad imamo i male slapove na plaži. Zanimljivo izgleda , ali nevjerojatno je kolika je to silina vode kad je ovo uspjela napraviti - rekao je jedan od prolaznika na plaži.

Gromovi su udarali par puta o molove, srećom i čudom da nema ozlijeđenih, komentirao je turist na novaljskoj plaži

Stradali su i brojni čamci i skuteri za vodu , pa je u srijedu ujutro izvedena akcija spašavanja i izvlačenja na obalu. Jedan Zagrepčanin morao je i u potragu za svojim skuterom kojeg je pronašao razbijenog na Caski , nekoliko kilometara dalje od Vidalića.

- Evo pomažemo jedni drugima u izvlačenju čamaca. Nikada ovdje nisam doživio baš ovakvo nevrijeme, a ljetujem ovdje godinama. Gromovi su udarali par puta o molove, srećom i čudom da nema ozlijeđenih - komentirao je turist na plaži.

VIDEO

U srijedu će se nevrijeme, koje je krenulo sa sjevernog Jadrana, proširiti na cijelu zemlju .  Očekuje se  kiša, pljuskovi i grmljavina. Kiša će ponovno biti mjestimice obilna, a izgledno je olujno nevrijeme te pojava pijavica na moru .

Meteoalarm: Moguća je velika šteta i nezgode opasne po život

Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za područje Like i Gorskog kotara i tek nešto blaže za ostatak Hrvatske. Crvenim se označava iznimno opasno vrijeme.

- Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život - stoji na stranicama Meteoalarma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava