Obavijesti

News

Komentari 309

Milan Bandić sada učenicima kupuje i tenisice za 6,5 mil. kn

Milan Bandić sada učenicima kupuje i tenisice za 6,5 mil. kn
1

Velikodušan na naš račun: Milan Bandić na jesen u škole šalje Startas tenisice koje će se nositi uz uniforme umjesto papuča. Papuče se tada očekuju i u vrtićima

VIDEO

Dragi roditelji, molim da do ponedjeljka 06.03. do 20 sati javite broj obuće (Startasice) koje bi dijete nosilo u idućoj školskoj godini, piše u emailu kojeg je dobila naša čitateljica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Poslao ga je ravnatelj zagrebačke osnovne škole koju pohađa njeno dijete. U toj će se školi od Uskrsa nositi uniforme, iako, naglasio je ravnatelj, nošenje uniforme neće biti obavezno već na dobrovoljnoj bazi. Ravnatelj je u petak obavijestio roditelje da će se uz uniforme nositi i papuče, odnosno tenisice, te napomenuo da će se najvjerojatnije raditi o Startas tenisicama koje proizvodi Borovo.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport potvrdili su samo da uz uniformu idu i papuče, a o cijeni, brendu nije bilo dodatnih informacija.

- Ne znam ništa o tome da bi Borovo trebalo raditi tenisice za osnovne škole. Znam samo da ćemo se javiti na javni natječaj koji će biti raspisan kako bismo radili papuče za vrtiće. Ako dobijemo taj natječaj, a uz njega od nas zatraže da još proizvedemo i tenisice za škole, nitko neće biti sretniji od mene. To će biti odlična prilika za Borovo u kojem od travnja namjeravamo zaposliti oko 70 ljudi - rekao je Dubravko Šimenc, menadžer Borova.

Dodao je kako je moguće da će ako prođe na natječaju, s gradonačelnikom Bandićem dogovoriti da dio novca od kupnje tenisica i papuča uplati u fond za izgradnju vukovarskog Vodotornja. Za papuče za vrtiće će Grad Zagreb osigurati tri milijuna kuna. Oko 10 milijuna kuna ide za uniforme. Još nije poznato koliko će izdvojiti za školske startasice i hoće li ih dobiti svih 65.000 zagrebačkih osnovnoškolaca. Jedan par tih tenisica košta oko 100 kuna, a ako ih dobiju svi to će Grad Zagreb koštati oko 6,5 mil. kuna.    

U ponedjeljak počinje proba uniformi u školama

U nekim zagrebačkim školama za ponedjeljak su predvidjeli mjerenje veličina za svakog učenika u razredu. Kako je naglasio jedan ravnatelj, naručivat će se školska odora za jedan broj veća nego što sada učenici nose jer će se ista nositi i u sljedećoj školskoj godini. Onima koji budu htjeli dodatno nabaviti pojedine dijelove odore, Grad će omogućiti kupnju istih.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 309
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..