Obavijesti

News

Komentari 3

Milanović na Sajmu u Konjščini: Izjave medijima nije htio dati...

Milanović na Sajmu u Konjščini: Izjave medijima nije htio dati...
3

U Zagorju se ovog vikenda održava tradicionalni 15. Sajam pri Starom gradu u Konjščini, čiji program oživljava život u vrijeme bitke s Turcima 1545. godine koju je predvodio Nikola Šubić Zrinski

VIDEO

Na otvorenje Sajma u subotu stigao je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Organizator je Udruga grofovije Konjski čiji je cilj promovirati identitet općine Konjščina te njegovati tradiciju i kulturnu baštinu, a posjetitelji su mogli vidjeti plesove Udruge grofovija Konjski, prezentaciju nekadašnjeg seoskog načina života 'Kak se negda pri nami delale', scenske prikaze viteških udruga, školu mačevanja, streličarstva i demonstraciju vojne opreme srednjeg vijeka.

Sajam je otvorila načelnica Općine Konjščina, novoizabrana SDP-ova saborska zastupnica Anita Curiš Krok.

„Ovaj je događaj za našu općinu vrlo bitan jer predstavlja kulturu i povijest koju mi kao Općina podržavamo i njegujemo jer nam je bitna i u našoj turističkoj ponudi”, rekla je Curiš Krok.

Istaknula je kako uskoro kreću s izradom projektno-tehničke dokumentacije za uređenje dvorca, kako bi Stari grad još više istaknuli jer, dodala je, smatraju da je to jedina takva utvrda u istočnom dijelu Zagorja.

Nakon karambola na ovim izborima, što Milanovića čeka na predsjedničkim izborima?
Nakon karambola na ovim izborima, što Milanovića čeka na predsjedničkim izborima?

U društvu načelnice i predsjednika Milanovića bio je i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo da je specifičnost dvorca u Konjščini u tome što 'nije utvrda na bregu, nego u nizini'.

„Građena je zbog zaštite i prodora Turaka. Nažalost, ovu bitku smo izgubili, ali jedna tradicija i povijest je ostala, tako da napori Općine da preko Ministarstva kulture i europskih sredstava obnovi dvorac do kraja, da mu da namjenu koja bi bila samoodrživa, je nešto što treba podržati”, kazao je Kolar.

Još tvrđa kohabitacija: Jedan gleda u nebo, drugi popravlja kravatu. A Jandroković čuva mir
Još tvrđa kohabitacija: Jedan gleda u nebo, drugi popravlja kravatu. A Jandroković čuva mir

Dodao je kako je Sajam prilika da se predstave stari zanati, da OPG-ovi izlože svoje proizvode, ali da je ujedno i lijepa priča kao dodatna turistička ponuda zagorskim hotelima koji generiraju najveći broj smještaja.

Predsjednik Milanović, uz kojeg je bila i njegova savjetnica za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić. nije se obratio novinarima, a nakon otvorenja obišao je utvrdu te izlagače na Sajmu koji se nastavlja u nedjelju, 5. svibnja, s početkom u 11 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava
Strava u Bjelovaru:  Muškarac ubio punicu, ženu ubo u vrat, a sebi presudio pred policajcima?
POLICIJA NA TERENU

Strava u Bjelovaru: Muškarac ubio punicu, ženu ubo u vrat, a sebi presudio pred policajcima?

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije