Obavijesti

News

Komentari 77

Sanja Milanović o operaciji: 'Imam i ja pravo na privatnost'

Sanja Milanović o operaciji: 'Imam i ja pravo na privatnost'
1

Nakon jeseni 2012. godine lice supruge bivšeg premijera znatno se promijenilo, a podočnjaci koje nikakva šminka nije mogla sakriti su nestali. No ona opovrgava zahvat...

VIDEO

Na fotografijama koje su snimljene do jeseni 2012. godine Sanja Musić Milanović, supruga bivšeg premijera Zorana Milanovića, ima vrlo izražene podočnjake.

No na fotografijama snimljenim nakon tog perioda “vrećice” ispod očiju posve su nestale, a sudeći prema pričama iz kuloara, Sanja Musić Milanović uklonila ih je estetskom operacijom jer je dugo bila nezadovoljna zbog ovog estetskog problema.

No priče i naši izvori kažu da nije išla privatnom estetskom kirurgu, što je uobičajeno kod ovakvih zahvata jer se podočnjaci ne smatraju medicinskim problemom te se ne mogu korigirati na uputnicu i u bolnicama javnozdravstvenog sustava. 

To su nam potvrdili i u HZZO-u rekavši da HZZO ne osigurava plaćanje estetskih zahvata, osim u slučaju estetske rekonstrukcije kongenitalnih anomalija, rekonstrukcije dojke nakon mastektomije i u slučaju teških ozljeđivanja. 

Nakon jeseni 2012. godine lice Sanje Musić Milanović znatno se promijenilo, a podočnjaci koje nikakva šminka nije mogla sakriti su nestali. Općenito se u takvim operacijama uklanjaju masni jastučići ispod očiju, a nakon zahvata potrebno je mirovati do deset dana.

Budući da je zahvat na Sanji Musić Milanović (45) navodno obavljen u javnoj bolnici izvan radnog vremena, Ministarstvo zdravlja potvrdilo nam je da će se pozabaviti ovim slučajem i utvrditi sve okolnosti, a očitovanje su zatražili od bolnice gdje je zahvat navodno obavljen.

- Informacije iz vašeg upita nisu točne. Vjerujem da kao i svaki drugi građanin imam pravo na liječenje, kao i na privatnost zdravstvenoga kartona - odgovorila nam je Sanja Musić Milanović nakon što smo je pitali za komentar o zahvatu.

Estetske zahvate koje ne financira HZZO moguće je obaviti tako da ih platite u cijelosti, kažu u ravnateljstvu javne bolnice koja se Ministarstvu mora očitovati o ovom slučaju. No na pitanje je li platila zahvat, supruga bivšeg premijera nije htjela odgovoriti.

Operaciju je, navodno, dogovorio jedan od ključnih ljudi zdravstva u to vrijeme, a uz liječnika anesteziologa i sestru instrumentarku, obavio ju je predstojnik jedne od klinika u velikoj zagrebačkoj bolnici. 

Ravnatelj te bolnice kratko nam je rekao da zbog Zakona o zaštiti prava pacijenata ne može ništa komentirati, a slično je reagirao i liječnik za kojeg se smatra da je obavio operaciju.

- Poštujući prava pacijenata ne mogu komentirati zdravstveno stanje ni jednog pacijenta – šturo je izjavio. Na liječničku etiku koja mu ne dopušta govoriti o pacijentima pozvao se i bivši dužnosnik koji je operaciju navodno dogovorio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...