Obavijesti

News

Komentari 151

Milas: Milanović je licemjeran, četiri godine ignorira branitelje

Milas: Milanović je licemjeran, četiri godine ignorira branitelje
4

O Zoranu Milanoviću i njegovu odnosu prema hrvatskim braniteljima najbolje govore četiri godine njegove vlasti. Toliko licemjerja, ignorirao je branitelje, kazao je Milas

VIDEO

Dosad je HDZ više puta jasno i glasno rekao svoj stav - da su Domovinski rat i hrvatski branitelji temelj moderne hrvatske države, kazao je Milijan Brkić na konferenciji za medije na temu "Hrvatski branitelji u Izbornom programu HDZ-a" u središnjici stranke. Dodao je kako je na njihovim listama 13 predstavnika braniteljske populacije i kako HDZ nudi
konkretna rješenja, dok neki prigodno mijenjaju stajalište ovisno o potrebama kampanja, misleći očito na riječi Zorana Milanovića izgovorene u snimci sa sastanka s braniteljima.

HDZ-ov ministar branitelja Tomo Medved na konferenciji se osvrnuo na zakon o hrvatskim braniteljima.

-HDZ kroz svoja stranačka tijela u protekle četiri godine radi na osmišljavanju modela za hrvatske branitelje. Intenzivno to radimo i prošlih šest mjeseci u ministarstvu - rekao je Medved.

Kroz jedinstven zakon o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, dodao je, pronašla bi se rješenja za, među ostalom, odgovarajuću zdravstvenu skrb branitelja. Također, zakon bi, kaže, sadržavao drugačiji model mirovinskog osiguranja.

-Gdje se van snage stavlja zakon o mirovinskom osiguranju koji je stvorio pravnu i socijalnu nesigurnost kod branitelja -  govori Medved. Nastavlja kako bi se zakonom intenziviralo traženje nestalih hrvatskih branitelja i civila, kao i stambeno zbrinjavanje branitelja.

-Preko 13.000 zahtjeva se nalazi u ministarstvu i po postojećem modelu taj problem ne bi bio riješen dugi niz godina - rekao je, a zatim se osvrnuo na to kako je od 500.000 koliko ih je u registru samo 73.000 je korisnik raznih benefita.

-Dakle, 430.000 ne koriste benefite. Oni dijele sudbinu hrvatskih građana. U velikoj mjeri se radi o nezaposlenim hrvatskim
braniteljima - naglasio je.

Na pitanje namjerava li im se osigurati benefite i kojim novcem, odgovorio je:

-Dakako, kroz niz mjera vodi se računa o mogućnostima koje ima RH. O detaljima nećemo izlaziti. Kad se stvore uvjeti za to da zakon ide u javnu raspravu, izaći ćemo s iznosima. Mogu samo reći da to neće biti veliki iznosi već drugačiji organizacijski pristup raznih tijela i stavljanje mrtvog kapitala u funkciju - rekao je, a dodao i kako će HDZ na poseban
način zaštiti branitelje od progona.

Izjavu je dao i HDZ-ov Zvonimir Milas.

-Ministar je rekao što HDZ kani učiniti. To je vraćanje povjerenja hrvatskim braniteljima u politiku. Ona ne smije u njihove živote unositi nemir i neizvjesnost - rekao je Milas i dodao kako je riječ o ustavnom zakonu koji govori o zaštiti vrijednosti Domovinskog rata.

Svi su upitani i o izjavama Zorana Milanovića u spomenutoj snimci, te što smatraju spornim.

-O Zoranu Milanoviću i njegovu odnosu prema hrvatskim braniteljima najbolje govore četiri godine njegove vlasti. Toliko licemjerja, ignorirao je branitelje, slao policiju na njih da bi danas postao zaštitnik njihovih prava - rekao je Milas i dodao da će Milanović kao saborski zastupnik imati priliku dignuti glas za ovaj zakon.

Brkić je poručio kako se treba prestati vraćati u prošlost, te da treba govoriti o onome što se može napraviti.

Medved je upitan bi li prihvatio Milanovićevu ponudu da ostane ministar u njegovoj vladi.

-Gospodin Milanović neće biti u situaciji sastavljati vladu - rekao je.

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.