Obavijesti

News

Komentari 362

'Pokrećemo istragu o curenju depeše o putu Kolinde u SAD'

'Pokrećemo istragu o curenju depeše o putu Kolinde u SAD'
1

Plenković i dalje smatra da je prodaja HEP-a najbolji model, ali želi pokazati punu otvorenost Vlade za druge ideje. Istaknuo je kako su u taj proces uključeni svi članovi Vlade

VIDEO

Andrej Plenković je nakon sjednice kazao kako će on predsjedati savjetom kako bi imao punu kontrolu nad procesom te preuzeo odgovornost. Dodao je kako će razgovarati o najboljem modelu otkupa INA-e te o provedbi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kreće se u otkup dionica INA-e od MOL-a: Vlada osnovala Savjet, ali bez Martine Dalić Više na http://bit.ly/2jC6UwJ Reporter: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on Thursday, 19 January 2017

Premjer je kazao i kako su sve stranke u Vladi i stručnjaci slobodni da pošalju svoje prijedloge.

Naglasio je kako će ministar obrane biti njegov izaslanik sutra u Maslenici, te je najavio kako putuje u Davos na gospodarski forum gdje će imati niz sastanaka s brojnim čelnicima.

Plenković i dalje smatra da je prodaja HEP-a najbolji model, ali želi pokazati punu otvorenost Vlade za druge ideje.

- Sve odluke koje ova Vlada donosi su transparentne, u skladu sa zakonom i odgovorne su - kaže premijer i dodaje kako su svi članovi Vlade uključeni u ovaj proces, a ministrica Dalić je sudjelovala u svim razgovorima do sada i sudjelovat će ubuduće, ali Vlada se dogovorila da ne bude dio Savjeta.

Premijer je potom komentirao model otkupa Ine koji je predložio Božo Petrov.

- Most ima četiri člana Vlade i svi su suglasni s odlukom. Prijedlozi koji dolaze sa strane Mosta su nešto drugačiji od naše ideje i Savjet će je raspraviti i temeljito analizirati. Dobro je da bilo koja transakcija ne generira novi javni dug. Ono što ja nisam čuo od ovih prijedloga da je to u cijelosti tako - kazao je.

- Mi ćemo saslušati sve prijedloge, znam za model koji je solidan, održiv i kojeg je moguće realizirati. Savjet će analizirati sve što bude na stolu - odgovorio je na novinarska pitanja.

Istraga zbog curenja informacija o putu Grabar Kitarović u SAD

Na kraju je progovorio i o sinoć objavljenim dokumentima o Kolindinom putovanju. 

- Što se tiče informacija koju smo sinoć vidjeli na portalima, krajnje je neuobičajeno da takve bilješke završavaju u medijima. Stier je naložio istragu, to nije dobro ni uobičajeno. Ja sam znao da ide, ona je izabrana od hrvatskih birača, ono što je do sada objasnila mislim da je dovoljno. Čini mi se da je išla s ambicijom da svi kontakti koje ima budu korisni - otkrio je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 362
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...