Obavijesti

News

Komentari 641

MIP je predložio da se Pernaru skine imunitet: "Ovo je farsa!"

MIP je predložio da se Pernaru skine imunitet: "Ovo je farsa!"
1

Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak je predložilo skidanje zastupničkog imuniteta Ivanu Pernaru s četiri glasa ZA, jednim protiv i jednim suzdržanim. Suzdržan je bio Gordan Maras

VIDEO

Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak je predložilo skidanje zastupničkog imuniteta Ivanu Pernaru s četiri glasa ZA, jednim protiv i jednim suzdržanim. Suzdržan je bio Gordan Maras.

- Ogorčen sam, ovo je farsa. Oni koji su ovu državu upropastili, njih DORH štiti. Protiv Kalmete su čekali 5 godina, imali su sve što imaju i sada, nisu ga procesuirali, da ne govorim o propustima u svim drugim predmetima koji zbog toga propadaju. U ovom slučaju navodnog grafitiranja gdje je šteta 1000 kuna, tu DORH ekspresno djeluje, tu postoji politički konsenzus. Žalosno je što je samo kolega Maras bio suzdržan. Protiv političke opozicije procesi se vode, a protiv drugih takvi se postupci ne vode - kazao je Pernar nakon odluke MIP-a.

Zahtjev podnio DORH

Zahtjev za skidanje imuniteta podnio je DORH.

Kako se vidi iz dokumenata, koje je objavio na Facebooku, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je pred Općinskim sudom podiglo optužnicu protiv Pernara i još dvojice muškaraca zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Kako je Pernar saborski zastupnik te ima imunitet, protiv njega se ne može pokrenuti kazneni postupak bez odobrenja Sabora.

Skidanje mog imuniteta na zahtjev DORH-a.

Posted by Ivan Pernar on Thursday, December 8, 2016

"Danas u 13.30 će biti sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva na kojoj će se odlučivati o skidanju mog imuniteta zato jer sam (prema optužbi) krajem prošle godine sa šablonom grafitirao zidić u Jelkovcu (Sesvetama). Ukupna šteta od mojeg navodnog oštećenja tuđe stvari (grafitiranja) je 1000 kuna.

Da sam farbao tunele umjesto zidića, vjerojatno bi se godinama čekalo s mojim procesuiranjem, ovako čini se da ide po brzom postupku.

Dragi prijatelji, razmislite o tome za kakve postupke DORH (ne) vodi progon po službenoj dužnosti, odnosno kakvim predmetima se tamo (ne) bave", napisao je Pernar ranije na Facebooku.

Maras: Bit ću suzdržan

Jedni koji je stao na njegovu stranu, u pogledu rada DORH-a, bio je SDP-ovac Maras.

Puno je predmeta na DORH-u koji stoje deset godina, kaže Maras i spominje Ivicu Kirina, Fimi Mediju, Milana Bandića, pitajući se zašto tamo gdje postoje priznanja DORH ne podiže optužnice.

 Maras ističe da ne podržava oštećenje tuđe imovine, drži da je u predmetnom slučaju možda moguća izvansudska nagodba između Pernara i tužiteljstva, jer je "šteta banalna". Nema smisla suđenje na kojem će se potrošiti desetak puta više nego iznosi šteta, odnosno desetak tisuća kuna, drži Maras.

Previše je ovdje teatra, a premalo prava i struke kako bi trebalo biti, uzvraća predsjednik Odbora Žarko Tušek (HDZ) i poručuje kako se znaju prava i poslovnički okvir rada Povjerenstva.

Tušek: Nitko nije bio suzdržan kad se Culeju skidao imunitet

MIP je do sada imao jedan kriterij i trebali bismo ga se držati, a ne zbog političkih razloga uvoditi drugi, poručio je kolegama, podsjetivši Marasa da nitko nije bio suzdržan kod zahtjeva da se Stevi Culeju (HDZ) skine imunitet zbog razbijanja ćiriličnih ploča u Vukovaru.

Pernar je na sjednici ponovno izveo mini performans - doveo je četiri mladića od kojih je jedan mobitelom snimao sudionike za Pernarov facebook profil. Dovodeći ih u dvoranu, tumačio im je kako će "sada vidjeti kako se država bori protiv kriminala".

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 641
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa