Obavijesti

News

Komentari 142

Borovec: Radili smo po nalogu suda i vratili smo im putovnice

Borovec: Radili smo po nalogu suda i vratili smo im putovnice
11

Mirjana i Bruna Sanader vratile su s puta. Ispred vile Sanaderovih su stajali policajci u civilu. Htjeli su legitimirati dvije žene. Mirjana ih je zamolila da uđu u dvorište...

VIDEO

Dok Ivo Sanader ne može izaći iz ćelije u Salzburgu, njegove supruga i kćer u četvrtak nisu tek tako mogle ući u vilu u Kozarčevoj ulici u Zagrebu. Mirjana i Bruna Sanader vratile su sinoć s puta i došle u Kozarčevu ulicu. Ispred vile Sanaderovih stajali su policajci u civilu koji su htjeli legitimirati dvije žene. Mirjana je zamolila da uđu u dvorište i da im tamo policija pregleda dokumente. No jedan policajac joj je na to navodno odgovorio da ne mogu one ulaziti unutra. Mirjana Sanader pozvala je odvjetnika, a odvjetnik je pozvao novinare. Policajci su tada ipak popustili i dozvolili Mirjani i Bruni da uđu u vilu te su im vratili njihove dokumente. Mirjana je kasnije komentirala kako bi takav postupak očekivala jedino u Zimbabveu. Glasnogovornik MUP- Krunoslav Borovec rekao je da policajci vilu u Kozarčevoj nadziru po nalogu suca istrage. Borovec je potvrdio da Bruni i Mirjani Sanader nisu oduzeli putovnice kao što je u prvi tren to tvrdila supruga bivšeg premijera. 

- Ne mogu komentirati nečije zadovoljstvo ili nezadovoljstvo . Sve je bilo po propisu. Policija mora po nalogu suda provjeravati tko ulazi i izlazi iz kuće. One su predale putovnice koje su im nakon provjere vraćene - rekao je  Borovec upitan da komentira činjenicu da je Mirjana Sanader nezadovoljna postupkom policije. 

Blokirana imovina

 Mirjana Sanader može raspolagati svojom profesorskom plaćom, ali ne i imovinom, kao ni ušteđevinom koju su Sanaderovi pohranili na računima gotovo svih članova obitelji.

Ivo Sanader, pak,  u četvrtak se morao braniti pred tužiteljem austrijskog državnog odvjetništva nadležnog za korupciju. Na sumnje kako je prao novac odgovorio je da nije kriv te je zatražio novo saslušanje u siječnju kako bi se bolje pripremio. Austrijsko tužiteljstvo za pranje novca sumnjiči još dvoje ljudi, od kojih je jedan blizak član njegove obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"