Obavijesti

News

Komentari 19

Misteriji: Zašto policija nikada nije riješila njihova ubojstva?

Misteriji: Zašto policija nikada nije riješila njihova ubojstva?
1

Kyllikki Saari (17) ubijena je dok se vraćala kući. Andreas Gruber i njegova obitelj masakrirani su na farmi u Njemačkoj. Joseph Wilson ubijen je na željezničkoj stanici

VIDEO

Ova su ubojstva svojevremeno izazivala veliki interes javnosti no ubojice nikada nisu otkirveni. Policija je ispitala više stotina ljudi, a u većini slučajeva čak nisu podigli niti optužnice jer nisu imali dovoljno dokaza. 

Ubijena na putu kući

Kyllikki Saari (17) je ubijena u svibnju 1953. godine na putu kući iz lokalne crkve u mjestu Isojoki u Finskoj. Mjesec dana kasnije pronađen je njezin bicikl. U listopadu iste godine su pronašli mrtvo tijelo. Njezino je ubojstvo izazvalo burne reakcije diljem zemlje. Na sprovod su joj došli deseci tisuća ljudi. Prosvjednici su tražili da se ubojicu osudi na smrt. No njezin ubojica nikada nije pronađen. Policiji je najprije postao sumnjiv lokalni famer jer se raspitivao da li je policija pronašla cipele djevojčice. No farmer je imao čvrsti alibi. Policija je ispitivala još nekoliko sumnjivaca ali nitko od njih nije optužen. Jedan od njihh je bio i Hans Assmann. On je bio njemački migrant koji je služio u SS-u, a kasnije je postao špijun KGB-a. Assmann je 1997., pred smrt, pozvao urednika lokalnih novina i bivšeg policajca Mattija Paloaroa i ispričao mu svoju životnu priču. Iako nije ništa službeno priznao dao je naslutiti da su njegov vozač i on automobilom slučajno naletjeli na Saari i da su njih dvojica to zataškali..   

Misteriozna smrt

Jedan od najvećih političkih skandala 20. stoljeća bila je afera Markovic. Sve je počelo sa smrću Stefana Markovica. On je radio kao zaštitar glumca Alaina Delona. Delon je bio česti posjetitelj zabava, bio je popularan i družio se s francuskom elitom. Markovica su istraživali zbog krijumčarenja droge. Pričalo se da je pokušao prevariti neke dilere i prodati im bijeli puder kao heroin. Zbog toga se nitko nije iznenadio kada je Markovic u listopadu 1968. pronađen mrtav. Policija je došla do pisma koje je Markovic posalo svojem bratu i u kojem je napisao da će njegova smrt biti krivica Delona i njegovog kuma Francoisa Marcantonija. Gangster Marcantoni je optužen kao suučesnik, ali je pušten. Delon nije nikada optužen jer protiv njega nije bilo dovoljno dokaza. Markovic je fotografirao njegove goste i ucjenjivao ih. Pretpostavilo se da je zbog toga više ljudi željelo njegovu smrt. Među njima je bila i žena predsjedničkog kandidata Georges Pompidoua. Sve je procurilo u javnost, no Georges Pompidou je tvrdio da su to podmetanja njegovog protukandidata de Gaullea. 

Masakrirao cijelu obitelj

Andreas Gruber, njegova supruga Cazilia, njihova kći  Viktoria, njihovi unuci Cazilia i Josef te njihova sluškinja Maria Baumgartner ubijeni su u ožujku 1922. godine u mjestu Hinterkaifeck u Bavarskoj. Najvjerojatnije su ubijeni pijukom. Policija je u početku sumnjala da je bilo riječ o pljački, ali su u kući ubrzo pronašli sve vrijedne stari i novac. Osim toga ubojica je nakon ubojstava još neko vrijeme bio na farmi. O tome je svjedočio susjed koji je vidio dim iz dimnjaka. Susjedi su rekli i da su se danima prije ubojstava događale čudne stvari na farmi. Čuli su se čudni zvukovi, iz šume su do farme su vodili otisci te su nestajali ključevi. Farma je uništena naredne godine što je policiji još više otežalo istragu. Policija je ispitala preko 100 ljudi, ali nitko nikada nije optužen.  

Nestala u noći

Jacoba “Bubbles” Schroeder (18) je pronađena mrtva u kolovozu 1949. godine u blizini Johannesburga. Njezine cipele, kaput i šešir su nestali. U noći kada je ubijena, djevojka je otišla van s prijateljima Morrisom Bilchikom i Davidom Polliackom. Svo troje je bilo u Polliackovoj kući. Tamo je Jacoba upoznala Hymana Liebmana. On je kasnije otišao kako bi se sastao sa svojom djevojkom. Uskoro je otišao i Bilchik jer je bilo jasno da Polliack i Schroeder žele biti sami. Liebman se vratio i tada je Polliack djevojku htio odvesti kući jer je previše popila. Schroeder je ušla u Liebmanov automobil. U jednom trenutku ga je tražila da joj dozvoli da ona vozi. Odbio je. Jacoba mu je onda rekla da stane i da ju pusti van iz vozila. To je bio posljednji put da ju je vidio. Polliack i Liebman su uhićeni jer su bili posljednji koji su djeovjku vidjeli živu, ali nije bilo dokaza da su je ubili. Njezin ubojica nije nikada pronađen. Nagađalo se da ju je ubio neeki drugi vozač koji ju je pokupio dok se vraćala kući. Nije bila silovana, ali joj je bojica rastrgao donje rublje pa se pretpostavlja da ju je ubio nakon što ga je odbila. 

Ubijen na stanici 

Lintz Green je bila željeznička stanica koja je bila otvorena od 1867. do 1953, u Durhamu. No ostala je zapamćena po šokantnom ubojstvu iz 1911. godine. Joseph Wilson (60) upucan je dok se u listopadu te godine približavao stanici. Umro je od ozljeda. Pretpostavljalo se da je motiv bila pljačka. Green je uvijek nosio utržak no tog ga je dana odnio nešto ranije. Stotine policajaca su radile na slučaju. Osumnjičili su Samuela Atkinsona, nosača prtljage na željezničkoj stanici. No protiv njega nije bilo dovoljno dokaza, piše List Verse. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava