Obavijesti

News

Komentari 40

Mlađahni partneri uspjeli su uhvatiti dva serijska pljačkaša

Mlađahni partneri uspjeli su uhvatiti dva serijska pljačkaša
3

Policajci mjeseca: Bez obzira na sve teškoće ovog posla, Valentino Krivan (24) i Manda Madžarević (23) ne bi mijenjali svoj posao. Svaki dan im je nova avantura

VIDEO

Valentino Krivan (24) i Manda Madžarević (23) bez obzira na svoje mlade godine policajci su mjeseca travnja. Kao partneri u pješačkoj patroli uhvatili su pljačkaše za koje se kasnije ustanovilo da su počinili više takvih djela. Iako rade tek dvije godine u IV. Policijskoj postaji Zagreb, nisu se uplašili nego su smireno i pametno organizirali akciju.

- Tog 17. travnja bili smo noćna smjena. Oko 4 sata ujutro kod tržnice Volovčica ugledali smo dvojicu koji su nam bili sumnjivi. Promatrali smo ih. U jednom trenu prošao je neki auto, a oni su bacili stvari u grmlje. Valjda su pomislili da je policija pa su se prepali. Odmah smo posumnjali da su nešto napravili. Nisam htio potrčati za njima jer znam da bi onda pobjegli, nego sam rekao Mandi da nazove patrolu, a ja sam im  polagano prišao i  ušao u razgovor s njima - prisjetio se te večeri Valentino. 

Razgovorom su ih uspjeli zadržati par minuta do dolaska patrole. Kod dvojice osumnjičenih u dobi 20 i­ 25 godina pronašli su škare za lokot, a u grmlju ukradene stvari. Na ispitivanju u postaji otkrilo se da su počinili još 15 takvih djela u roku tri tjedna. 

A pronašli su i njihov auto te stan u kojem su ukradene stvari držali pa prodavali. Šupe i garaže na Pešćenici su prava meta lopovima, kao i otkupi zlata. 

Valentino i Manda su puno toga doživjeli, pa se Valentin prisjetio svojih početaka. ­ 

- Dok sam još bio vježbenik lovio sam jednu djevojku koja je nožem ušla u prodavaonicu otkupa zlata i opljačkala je. Nakon 300 metara sam je ulovio. Iznenadite se čega sve ima i  što sve ljudi rade. Djevojka je objašnjavala da je dobila otkaz i nije imala za platiti stan, pa se odlučila na takav potez - rekao je Valentino. 

Manda je kao žena policajka doživjela i predrasude, strahove i emotivne trenutke, ali kako kaže, sve je to dio posla. ­

- A ima slučajeva kada nekoga privodim pa komentiraju da sam ja žensko, što ću ja. Toga je sve rjeđe, a i ja se ne obazirem. U ovom poslu vidjela sam svega i svačega, i kao ženskoj osobi koja je po prirodi emotivnija bilo mi je dosta teško na početku kad bih došla na smrtni slučaj, ali nakon nekog vremena sam si posložila u glavi da je to sve dio ovog posla koji sam izabrala pa postane podnošljivije - rekla je Manda.

Na kraju su se oboje složili bez imalo razmišljanja da, bez obzira na sve teškoće ovog posla, ipak ga ne bi mijenjali ni za jedan drugi. Svaki dan im je nova avantura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?