Obavijesti

News

Komentari 25

Moćni Fedor: Putin je naoružao robota, želio bi da nauči pucati

Moćni Fedor: Putin je naoružao robota, želio bi da nauči pucati

Rusija tvrdi kako nema rizika dok Putinova vojska robota trenira pucanje iz vatrenog oružja. Naime Fedor, ruski robot sprema se za odlazak u svemir 2021. godine...

VIDEO

Objavljen je video na kojem naoružani robot FEDOR kreće u akciju, potpredsjednik ruske vlade Dmitryi Rogozin inzistira na obuci robota kako bi naučili pucati i time poboljšali svoje motoričke sposobnosti te sposobnosti za donošenje odluka.

Mirror online, prošlog je prosinca izvijestio kako su roboti, poznati kao FEDOR ( Final Experimental Demonstration Object Research) konstruirani kako bi mogli istraživati svemir. Vladimir Putin tada je izjavio kako se nada da će, pomoću robota Rusija uspješno kolonizirati Mjesec. Sada doznajmo kako robot koji nalikuje na čovjeka jer ima glavu, dvije ruke i dvije noge počinje vježbati s oružjem kao dio njegova osnovnog treninga. 

Nakon što je snimka robota kako treniraju izašla u javnost, vlada je opovrgnula presumpciju da stvaraju "terminatora". Njegovi stvoritelji tvrde da ih uče pucati i koristiti vatreno oružje kako bi/ s namjerom  da im se poboljšaju motoričke sposobnosti te kako ni im se poboljšala sposobnost za donošenje odluka. Uz snimku objavljena je poruka: "Ruski borbeni roboti- momci sa željeznom naravi". Snimka također objavljuje vozila robota kako pucaju po metama, ali vjeruje se kako se njima upravlja na daljinsko upravljanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Fedor je visok oko 183 centimetra, a  može težiti do 160 kilograma, ovisno o dodatnoj opremi, sposoban je podići i do 20 kilograma dodatnog tereta. Fedor može puzati, ustati nakon pada ući i izaći iz auta, koristiti se alatom, raditi sklekove i mnoge druge stvari.

-Fedorove sposobnosti jednake su kao i čovjekove, a u nekim slučajevima ih slučajevima čak i nadilaze, rekao je Sergei Khurs, voditelj projekta za robotiku.

Fedoru je određen odlazak u svemir 2021. te će biti zamjena za astronaute koji trenutno održavaju Međunarodnu svemirsku postaju. U planu je još da Fedor nauči koristit set ključeva i raznih alata, zamijeniti žarulju te voziti auto.

Ruski zamjenik premijera Rogozin izjavio je kako snimka obuke vojske robota pokazuje da njihov robot uspješno puca iz obje ruke: 'Ne stvaramo terminatora, ali umjetna inteligencija koju Fedor posjeduje će biti od velike važnosti zbog njezine praktičnosti u različitim područjima. Fedor može raditi na uvjetima na Mjesecu, jer podnosi ekstremne temperature na Mjesecu, naime temperatura na Mjesecu može biti od -160 °C sve do + 120 °C.

-Ove stvari u svemiru funkcioniraju bez svemirskog odjela, mogu normalno raditi ne samo unutar vozila već i izvan njega. Ta se stvar zove Fedor, rekao je Rogozin i dodao kako je rat u Siriji Rusima pokazao važnost robota u teškim uvjetima. Obećao je kako će Fedor ostvariti svoj potencijal u svemiru za pet godina.

VIDEO OBUKE MOŽETE POGLEDATI OVDJE:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...